5x de beste tips tijdens Go Short 2022

Het is eindelijk weer zover! Na twee jaar online edities is Go Short weer zichtbaar in de stad en fysiek toegankelijk in het LUX, Nijmegen. Het festivalteam van Go Short kijkt ernaar uit om alle bezoekers en gasten weer te mogen ontmoeten. Met een uitdagend programma stimuleert Go Short je om buiten je bubbel te treden. Benieuwd hoe je dat zelf doet? Bezoek dan de 5 leukste tips die tijdens Go Short te beleven zijn. 

1. Gratis Urban Filmwandeling 

Het Go Short festival begint op 1 april met de gratis filmwandeling ‘A Wall is a Screen’. Tijdens deze filmwandeling krijgen ’s avonds de muren, gebouwen en andere objecten de functie van filmscherm in de binnenstad van Nijmegen. De wandeling begint op de Grote Markt om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Meld je aan via het Facebook event als je mee wil wandelen. 

2. Bloedstollende korte films 

Ben jij een horrorliefhebber? Dan kun je zaterdag 2 april je hart ophalen tijdens het bloedstollende horrorprogramma ‘Blood Runs Cold’. Er zijn dan vijf verschillende korte films te zien met een sinister thema. Durf jij het aan? Bestel je tickets hier

3. Total Refusal 

De filmmakers van het kunstenaarscollectief Total Refusal omschrijven zichzelf als een ‘pseudo-Marxistische media guerrilla’. Dat klinkt als een hele mond vol, maar waar het op neerkomt is dat zij films maken met videomateriaal uit videogames. Zij zijn de Artist in Residence bij Go Short en hebben een expositie voorbereid die op verschillende plaatsen in de stad te bewonderen is. Een aantal van deze plekken zijn P-OST, het Besiendershuis en Singular-Art. De feestelijke opening van de expositie vindt plaats op 7 april. 

4. Homegrown 

Talentvolle filmmakers kun je overal vinden, dus ook in Nijmegen en omgeving! In het Homegrown programma schotelen we je de beste recente films voor die gemaakt zijn door filmmakers die een connectie hebben met Nijmegen en omstreken. Dit is opgedeeld in twee filmblokken die beide te bekijken zijn op zondag 3 april. 

5. Doe een drankje bij het paviljoen 

Vind je korte films leuk, maar houd je nog meer van gezelligheid? Kom dan een borreltje doen op het paviljoen op het Mariënburg bij LUX. Hier staan de biertjes, wijntjes, frisdranken en bakjes thee & koffie voor je klaar! Ga lekker zitten in de zon na een paar lange filmblokken of neem plaats om gewoon na een flinke stadswandeling tot rust te komen.

Kaarten voor zowel de fysieke films in LUX Nijmegen als het online programma zijn te koop op www.goshort.nl/programma2022.

Dit vind je misschien ook leuk...