14x bekende alumni van de Radboud Universiteit en de HAN

Wist je dat er heel veel bekende alumni zijn van de Radboud Universiteit en de HAN? Hier lees je welke dat onder andere zijn:

1. Rob Jetten

Rob Jetten is lid van de Tweede Kamer voor D66. Hij is opgegroeid in Uden en is vervolgens bestuurskunde gaan studeren aan de Radboud Universiteit. Hij was tussen 2010 en 2017 raadslid en fractievoorzitter in Nijmegen en daarvoor voorzitter van de Jonge Democraten. Dit is de jongerenorganisatie van D66. Rob Jetten vond de studie bedrijfskunde een leuke studie en hij zegt dat hij dankzij deze studie het werk kan doen dat hij nu doet.

2. Ingrid van Engelshoven

Ingrid van Engelshoven is politica namens D66. Sinds 2017 is zij minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij studeerde beleids- en bestuurswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. Van Engelshoven was in haar studententijd voorzitter van de afdeling Nijmegen van D66.

3. Dries van Agt 

Dries van Agt is een Nederlandse jurist, voormalig hoogleraar, politicus en oud-diplomaat. Hij was van 1977 tot 1982 minister-president van Nederland in drie achtereenvolgende kabinetten. Hij studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Wist je dat hij lid was van de Nijmeegse Studentenvereniging Carolus Magnus? Deze studentenvereniging bestaat nog steeds! Hij behaalde cum laude zijn doctoraalexamen meester in de rechten in 1955.

4. Merijn van Haren 

De leadzanger van de rockband Navarone, Merijn van Haren, heeft geschiedenis gestuurd aan de Radboud Universiteit. Wist je dat hij destijds niet op kamers is gegaan, maar meteen in een antikraakpand is gaan wonen? Hij noemt Nijmegen de leukste stad van Nederland. Daar staan wij volledig achter!

5. Lisa Westerveld 

Lisa Westerveld is lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks. In haar studententijd is zij van de Achterhoek naar Nijmegen verhuisd en heeft zij filosofie gestudeerd aan de Radboud Universiteit. Lisa Westerveld zat in het bestuur van Studentenvakbond AKKU en zij werd in 2003-2004 gekozen in de Universitaire Studentenraad, hier werd zij de voorzitter van. In 2007 tot 2009 was zij voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond.

6. Sanne Wevers

Sanne Wevers is turnster en zij won de gouden medaille op de Olympische Zomerspelen 2016 op het onderdeel evenwichtsbalk. Ze is afkomstig uit Oldenzaal en was ALO studente aan de HAN Sport en Bewegen.

6. Lot Lohr

Lot Lohr is een Nederlandse actrice. Je kent haar waarschijnlijk als “Lot” uit Sesamstraat. Ook staat zij bekend om de hoofdrol in de tv-serie Sanne. Ze doet naast acteerwerk ook werk als stemactrice. Lohr studeerde aan de HAN Toneelschool.

8. Lilian Marijnissen

Lilian Marijnissen is een Nederlands politica. Zij is sinds 2017 lid van de Tweede kamer namens de Socialistische Partij (SP). Zij volgde Emile Roemer in 2017 op als voorzitter van de SP-fractie in de Tweede Kamer en politiek leider van haar partij. Marijnissen studeerde politicologie en behaalde in 2006 haar bachelordiploma aan de Radboud Universiteit. Daarna heeft zij de master politicologie: Politieke Theorie en Gedrag aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd.

9. Hubert Bruls 

Hubert Bruls is een Nederlandse bestuurder en politicus van het CDA. Sinds 2012 is hij burgemeester van de gemeente Nijmegen. Hij koos in zijn studententijd voor politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, nu de Radboud Universiteit. De reistijd tussen Limburg en Nijmegen was iets te lang, dus hij is meteen op kamers gegaan. In 1986 richtte Bruls een studievereniging voor politicologen op waar hij heel veel leuke herinneringen aan heeft.

10. Björn Kuipers

Björn Kuipers is een Nederlandse oud-voetbalscheidsrechter. Hij floot van 2005 tot en met 2021 in de Eredivisie. Kuipers was van 2009 tot en met 2021 actief binnen de hoogste klasse van de Europese voetbalbond. Hij studeerde Facilitair Management aan de Hogeschool Diedenoort in Wageningen en daarna bedrijfskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

11. Wim Crusio

Wim Crusio is een gedrags- en neurogeneticus. Hij was van 2002-2011 hoofdredacteur van het wetenschappelijke tijdschrift Genes, Brain and Behavior. Crusio behaalde zijn doctoraal aan de Radboud Universiteit Nijmegen in 1979. Voor zijn doctoraalexamen deed hij onderzoek in de gedragsgenetica en plantentaxonomie. Momenteel is hij ‘directeur de Recherche’ en groepsleider aan de Universiteit van Bordeaux.  

12. Kimberley Bos

Kimberley Bos is skeletonster, afkomstig uit Ede. Zij deed eerst aan bobsleeën en zij won met Mandy Groot in 2012 brons op de Olympische Jeugdwinterspelen. In 2013 maakte zij de overstap naar skeleton. Ze won in 2016 zilver op het wereldkampioenschap junioren en ze was de eerste Nederlandse olympische deelnemer in skeleton. Bos behaalde haar bachelor fysiotherapie aan de HAN.

13. Claudia Bokel

Claudia Bokel is een Duits-Nederlands voormalig schermster. Zij heeft haar masterdiploma van de studie scheikunde aan de Radboud Universiteit gehaald. Bokel liep stage bij het dopinglaboratorium in Keulen. Sinds 2016 woont zij weer in de omgeving van Nijmegen en ze is sinds 2019 vast adviseur van de Nederlandse Sportraad.

14. Remco Dijkstra

Remco Dijksta is een politicus. Hij was namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie was hij 15 jaar volksvertegenwoordiger, waarvan 8,5 jaar in de Tweede Kamer.  Van 2006-2011 was hij lid van de gemeente Buren en van 2011-2012 was hij lid van de Provinciale Staten in Gelderland. Hij volgde de opleiding commerciële economie, marketing en management aan de HAN.

Dit vind je misschien ook leuk