9x Leuke dingen om te doen voor jongeren in Nijmegen

Even met je kids naar buiten is heerlijk! Nu met de maatregelen kun je maar weinig doen, maar gelukkig zijn er genoeg gratis én leuke spots in Nijmegen waar je kinderen kunnen rennen, sporten, spelen én waar ze even hun energie kwijt kunnen. Lees hier de tips per stadsdeel.

Houd altijd rekening met de geldende coronamaatregelen.

1. Skaten in Nijmegen-Noord

Als je kinderen van skaten, steppen, BMX’en of skeeleren houden, dan zit in Lent en Oosterhout goed. In Oosterhout is er zelfs een pumptrack aangelegd, die is zeker een bezoekje waard! Het zijn gratis spots waar ze lekker sportief bezig kunnen zijn.

2. Voetbalkooi Tolhuis Dukenburg

Willen je kinderen lekker een balletje trappen, maar geen zin om de bal steeds te halen als die naast gaat? Kom dan voetballen in de mooiste voetbalkooi van Nijmegen! Zoals je op de foto ziet heeft deze een prachtig en handig hekwerk om het veld.

4. De Staddijk in Dukenburg

Wil je even tot rust komen? Ga dan naar Staddijk. De Staddijk heeft een prachtige wandelroute, met houten bruggen en verschillende watervogels. Om het water ligt een stukje bos en er zijn ook orchideeën te vinden.

5. Beweegroutes in Oud-West

Zowel in het waterkwartier (Westerpark) en in de wolfskuil (Florapark) zijn FIT-beweegroutes te vinden. De beweegroutes zijn twee verschillende hardlooprondjes met trimtoestellen. Wanneer je de pijlen volgt van deze route train je je coördinatie, kracht en conditie. Leuk om een keer samen met je kinderen te doen.

De beweegroutes zijn ontwikkeld door Team Sportontwikkeling van de gemeente Nijmegen.

6. Groot grasveld langs het spoor in Nijmegen-Noord

Wil je op een groot veld voetballen, trefballen of een andere sport of activiteit doen waar je veel ruimte voor nodig hebt? Langs het spoor bij de Tollenstraat heb je een groot grasveld. Ook zijn er een aantal kleine parkjes zoals het Dichterspark en Spiegelhof.

7. Cruyff Court Genestetlaan in Nijmegen-Noord

In het Waterkwartier zit ook een Cruyff Court. Een kunstgras voetbalveldje dat is gerealiseerd door het Cruyff foundation. Hier kunnen je kinderen voetballen of voetbaltrucs oefenen.

8. Basketbalveld Voorstenkamp in de Lindenholt

Dit basketbalveld is pas 1 of 2 jaar geleden aangelegd en is supermooi. Momenteel wordt het veld nog niet veel gebruikt, maar daar kun jij verandering in brengen! Houden je kinderen minder van basketbal? Er ligt ook een mooi voetbalveld naast.

9. Trailpark bij de Sprok in de Lindenholt

Het is niet de grootste spot die je kunt bedenken, maar hier kunnen je kinderen lekker wat stoom afblazen. Dus pak de mountainbike of BMX en laat je kids een paar keer op en neer gaan. Trailpark bij de Sprok is een leuke en makkelijke manier om een nieuwe hobby uit te proberen.

Bovenstaande tips zijn uit eerdere tiplijstjes gehaald die zijn gemaakt door de jongerenwerkers van Bindkracht10! Benieuwd wat er in welke stadsteel te doen is? Bekijk dan de tips. Let op sommige activiteiten gaan vanwege de coronamaatregelen niet door.

Activiteiten per stadsdeel

Dit vind je misschien ook leuk...