5x leuke dingen om te doen voor jongeren in stadsdeel Oud-West

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar jij naartoe kunt gaan. Benieuwd wat er in welke wijk te doen is? Deze keer geeft jongerenwerker Jamilla Lieskamp uit stadsdeel Oud-West de tips!

Jamilla Lieskamp

Jamilla heeft tijdens haar HBO-studie de hele tijd stage gelopen in het jongerenwerk bij Bindkracht10. Ondertussen is ze dan ook al 8,5 jaar verder, waarvan 4 jaar écht werkzaam als jongerenwerker. Ze werkt in drie wijken waarvan twee in Oud-West en op twee middelbare scholen. Jamilla organiseert verschillende activiteiten, doet meidenwerk en behandelt soms thema’s met jongeren in de wijk of op school. Ook helpt ze jongeren individueel als zij een vragen of hulp nodig hebben. Dit doet Jamilla in Oud-West allemaal samen met haar collega’s Marzouk Mechbal, Patrick Thomassen en hun studenten.

Elke dag is anders en dat maakt het werk als jongerenwerker leuk voor Jamilla. Zowel in situaties die ze meemaakt, werklocaties, het contact met de jongeren tot aan de activiteiten die ze (samen met jongeren) organiseert. Werken op één vaste locatie dat is ook niet echt iets voor Jamilla, dus zij zit helemaal goed bij Oud-West en Bindkracht10!
 

Wat is het leukste aan stadsdeel Oud-West?

‘’De diversiteit aan leeftijden, culturele achtergronden en de mix van nieuwe mensen en mensen die al generaties lang hier wonen. Dat maakt Oud-West leuk! Daarnaast zijn er veel bewoners actief in hun eigen wijk en ondernemen zij van alles voor hun mede-wijkbewoners.

Ook is er in Oud-West veel te doen! In de afgelopen jaren zijn er veel veranderingen geweest. Dit varieert van nieuwbouw tot voorzieningen in de wijk voor diverse leeftijden, waaronder ook voor jongeren. Denk bijvoorbeeld aan alle sportaanbieders, het Honigcomplex, skatepark, jumpsquare, pop-up strand Strandbar Stek, mooie parken en diverse winkels. Het is teveel om op te noemen’’, vertelt Jamilla. Toch heeft ze de beste tips voor jou hieronder uitgelicht. Maar het allerbeste kun je natuurlijk zelf een bezoekje brengen aan Oud-West. ;)

De tips van Jamilla

Tip 1. Sporten onder de brug: De Oversteek

De kans is groot dat jij wel eens over de brug ‘De Oversteek’ naar Nijmegen bent gekomen of Nijmegen uit bent gegaan. Maar heb jij al wel eens een kijkje genomen onder deze brug? Hier vind je namelijk CrossFit Waalfront, Padel Nijmegen en Nimma Outdoor Gym! Een super uitnodigende hotspot om lekker te sporten. Ben je niet zo sportief aangelegd? Geen zorgen, dat word je daar spontaan door alle sportieve good vibes die er rondhangen. Daarnaast is deze locatie dankzij de brug ook ‘weer proof’: in de zomer is het namelijk koel en bij regen dan houdt de brug je droog.

Tip 2. Jongerenwerk activiteiten

Jamilla en haar collega’s organiseren natuurlijk ook van alles in hun wijken. Hierbij kun je denken aan activiteiten in het jongerencentrum (in wijkcentrums Villa Nova en de Biezantijn), in de Sporthal de Zwaluw en in de wijk. Deze activiteiten zijn voor alle jongeren en gratis. Benieuwd naar wat ze allemaal doen, waar en hoe laat? Houd dan hun Instagram @jongerenwerk_oudwest in de gaten!

Tip 3. Waalhalla skatepark

Waalhalla is een indoor skatepark voor iedereen. Het heeft een betonnen street gedeelte met een gladde vloer. Kei leuk om uit te proberen, dus pak je skateboard en ga er naartoe! Naast het stakepark heeft Waalhalla nog een andere functie, want het wordt ook gebruikt al evenementenlocatie.

Tip 4. Beweegroutes in Oud-West

Zowel in het waterkwartier (Westerpark) en in de wolfskuil (Florapark) zijn FIT-beweegroutes te vinden. De beweegroutes zijn twee verschillende hardlooprondjes met trimtoestellen. Wanneer je de pijlen volgt van deze route train je je coördinatie, kracht en conditie. Leuk om alleen te doen maar nog leuker samen! Wanneer ga je?

De beweegroutes zijn ontwikkeld door Team Sportontwikkeling van de gemeente Nijmegen.

Tip 5. Honigcomplex

Als laatste tip kan het Honigcomplex natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Het is dé plek om kunst, cultuur, eten, drinken, multimedia, mode, evenementen en nog meer te ontdekken. Of je nu wil beachvolleyballen, heerlijk eten, dansen, boksen, lasergamen of gebruik wil maken van ruimtes die ze verhuren. Dan is dit jouw ‘place to be’.

Wegens verbouwplannen gaan een aantal delen van het Honigcomplex begin 2022 verhuizen naar een andere plek in de stad. Een deel van het complex blijft wel staan en wordt in een ander jasje gestoken.

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Meer weten over Jamilla? Volg haar op Instagram of neem contact op.

Dit vind je misschien ook leuk