VPRO Muziekstad aflevering 2 over Nijmegen, met Waltzburg, Luwten en Linde Schöne

In de tweede aflevering van de achtdelige serie Muziekstad trekt Eva Koreman naar Nijmegen. In de oudste stad van Nederland brengen drie artiesten vanuit poptempel Doornroosje hun lokale scene in kaart. Waltzburg speelt frisse popliedjes, indie-artiest Luwten maakt dromerige, ingetogen indiefolkpop en 3FM Talent Linde Schöne timmert goed aan de weg met haar R&B/pop-songs. Nijmeegs rock-trots De Staat laat zien hoe ze aan een creatieve broedplaats bouwen: De Basis, in het oude pand van poptempel Doornroosje. Daar krijgt nieuw talent de kans om zich verder te ontwikkelen. Waltzburg bijvoorbeeld, die vertelt hoe ze uren kon maken in De Basis om verder te groeien.

Zaterdag 27 februari om 23.00 uur bij de VPRO op NPO 3. 

Over Muziekstad:

Van de huiskamerstudio naar de oefenruimte, van de snackbar naar de nachtclub en van het schoolplein naar het poppodium: Muziekstad vindt de spannendste artiesten in alle windrichtingen. In elke aflevering staat één stad centraal, waar drie artiesten of bands hun lokale scene in kaart brengen. Zij leiden ons rond langs de plekken waar ze hun muziek schrijven, de locaties die vormend zijn geweest en hen inspireren. Ze geven een intiem kijkje in de keuken, en de artiesten treden op in het lokale poppodium. 

In Muziekstad wordt niet gefocust op de namen die al in elke talkshow aanschuiven, maar juist ook op de spannende underground en de artiesten van de toekomst. In Rotterdam ontmoette Koreman de eigenzinnige popartiesten Froukje en Naaz, in Amsterdam gaat ze langs bij het hiphop-collectief SMIB, in Zwolle onderzoekt ze hoe het eraan toegaat sinds Opgezwolle de handdoek in de ring gooide en in Tilburg duikt ze in de moshpit van de heavy gitaarscene. 

VPRO 3voor12 & NPO 3FM

De serie is gemaakt door 3voor12, het platform voor alternatieve popmuziek van de VPRO. De complete livesessies van de artiesten zijn te zien op: vpro.nl/3voor12In 3voor12 Radio op 3FM wordt uitgebreid aandacht besteed aan het programma.

Over 3voor12

3voor12 is VPRO's crossmediale platform voor alternatieve popmuziek op internet, radio, televisie en in de VPRO Gids. 3voor12 verslaat festivals overal in het land en reikt in het najaar de 3voor12 Award uit voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 12 maanden. Naast een landelijke redactie heeft 3voor12 17 lokaalsites die aandacht besteden aan hun lokale en regionale muziekscene, festivals, optredens en evenementen.

Muziekstad
wekelijks op zaterdag 23.00 uur, VPRO, NPO 3

www.vpro.nl/muziekstad
#muziekstad

Fotografie: Matthijs Mekking

Dit vind je misschien ook leuk