7x vegan eten in Nijmegen

Het is als veganist goed vertoeven in Nijmegen! Steeds meer menukaarten zijn (deels) gevuld met veganistische opties. Van vegan pannenkoeken tot vegan kaasgehakt: hier zijn de restaurants, cafés en lunchrooms waar je als veganist heerlijk kunt eten. 

1. Tati

Bovenaan het lijstje staat natuurlijk Tati, waar álles vega of vegan is! Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, high tea, taart, diner en borrel. Oftewel: waar je ook zin in hebt, Tati heeft het. Daarbij is het interieur een feest aan kleuren en vintage decoraties. 

2. Café de Plak

Café de Plak is een collectief eetcafé met een betrokken en eigenzinnig karakter, heerlijk eten en geweldige feesten in de kelder. Het café bestond in 2016 40 jaar en is een begrip in Nijmegen. En wie Café de Plak zegt, zegt kaasgehakt. Maar wist je dat dit inmiddels legendarische gerecht ook een vegan variant kent? Sterker nog: het grootste deel van de kaart is vegan of kent een vegan optie. 

3. Bhalu

Als ze ergens weten hoe je goed voor je lichaam zorgt, dan is het wel bij Bhalu. Bhalu is een huiskamer en staat bekend om het eten, drinken én de yoga. Je komt hier dus helemaal tot rust en meer in balans. Plan een lesje yoga en schuif vervolgens aan voor een heerlijk gerecht van de all-day breakfast en lunch menukaart, welke vol staat met vegan opties.  

4. Maoz Falafel

Heb je zin in een snelle snack? Dan moet je bij Maoz Falafel zijn! Alle opties zijn vegetarisch en een groot deel is veganistisch. 

5. Indian Way

Bij Indian Way staat de Indiase keuken centraal. Een aantal bevolkingsgroepen in India eet van oudsher veganistisch (meestal om religieuze redenen) en daarom is veganistisch eten in de Indiase keuken veel meer en al veel langer ingeburgerd dan bij dit restaurant. Met de fantastische kruiden en specerijen in de Indiase keuken is veel variatie mogelijk. Ook is het mogelijk om een veganistische rijsttafel te bestellen!

6. Cali

Het is een bar, een eetcafé en een hang-out, maar vooral een locatie met heerlijk eten! Cali bevindt zich in de benedenstad van Nijmegen. De kaart staat vol met vegan opties, waaronder vegan chili cheese fries, een paddo burger en een borrelplank. 

7. Pannenkoekenrestaurant 't Hoogstraatje

Bij ‘t Hoogstraatje kun je uiteraard kiezen uit allerlei soorten pannenkoeken die nog lekker ouderwets in de pan gebakken worden. Dat smaakt toch echt het lekkerste. Het pannenkoekenrestaurant bakt ook de lekkerste veganistische pannenkoeken! 

Dit vind je misschien ook leuk