5x tips voor het Go Short Filmfestival 2023

Van comedy tot musical en van music video’s tot familiefilms in LUX, alles komt voorbij tijdens de 15e editie van het Go Short Filmfestival Nijmegen. De jubileumeditie wordt van 31 maart t/m 10 april gevierd met diverse filmblokken in LUX, kleinschalige en bijzondere filmsessies in de Mariënburgkapel en VR-sessies in Bibliotheek de Mariënburg. Keuzestress? Geen nood, we helpen je op weg met deze 5 tips!

 

1. Filmwandeling Off The Walls Wolfskuil: Maak kennis met de Nijmeegse Kuul

Op 4 april presenteert Go Short samen met de Nijmeegse wijk de Wolfskuil en haar bewoners een bijzondere filmwandeling. Tijdens deze, voor iedereen gratis toegankelijke, ontdekkingstocht transformeren muren en objecten tot filmschermen en worden de wandelaars meegenomen in de rijke geschiedenis en de verhalen van deze karakteristieke wijk. Het startpunt is 20:30 uur bij het wijkcentrum Titus Brandsma in de Wolfskuil. De wandeling is gratis, vooraf aanmelden is gewenst.

Foto © Wieneke van Koppen

 

Meer informatie en aanmelden

2. Comedy, musical & musicvideo filmblokken

De jaarlijks terugkerende klassiekers op het festival zijn de Comedy Shorts en Music Video shorts in LUX. Voor deze filmblokken zijn de grappigste shorts en tofste muziekvideo’s weer bij elkaar gezet. Nieuwkomer dit jaar is het Musical Short filmblok op groot scherm in de Mariënburgkapel. Dit muzikale programma is alles wat je ooit wilde en meer! Van zeer gepassioneerde opera tot zang en dans, het is er allemaal. Deze shorts zijn niet bang om hun emoties en kleuren te laten zien en daarbij hardop te zingen!

3. Late Night filmblokken

Ook in de wat latere uurtjes is er veel moois te vinden op het grote doek. Zo kun je heerlijk huiveren bij horrorblok ‘Hooked on Horror’, genieten van duistere verlangens in ‘Erotic Shorts’ en knetteren de gekste animatiefilms van het scherm tijdens ‘Weird Animation’. Bij de ‘This is the Rhythm of my Life’ films, ga je mee in de bruisende vibe van feestpubliek waar je vrienden uit het oog verliest, de beat door je lijf voelt bonzen, tript, nieuwe vrienden maakt en weer verdwaalt. Ga mee op een koortsachtige reis langs bruisende nachtclubs, zweterige dansvloeren en oneindige rijen naar het toilet.

4. Family shorts

Laat de kleintjes (en de iets grotere kleintjes) tijdens de Family Shorts in LUX kennismaken met korte films. Go Short biedt films voor de leeftijden 2+, 4+ en 10+. Bekijk het programma voor de allerjongsten (2+) - LUX mini: een eerste filmervaring voor de jongste filmfans! Leuke, speelse films waarvan de korte lengte ervoor zorgt dat de spanningsboog niet verslapt. Gedimde lichten in de zaal, zachter geluid en een korte film, dat is LUX Mini x Go Short. Maar ook voor de iets grotere kids is er voldoende aanbod.

5. Q&A's met filmmakers 

Tijdens Go Short komen vanuit alle hoeken van Europa filmmakers naar Nijmegen om films van collega-filmmakers te zien, kennis uit te wisselen en met het publiek in gesprek te. Ruim 300 films passeren in 10 dagen de revue. De favorieten van de vakjury komen in aanmerking voor de Go Short Awards, die op 8 april worden uitgereikt. Bezoekers mogen daarnaast, d.m.v. het uitbrengen van hun stem, bepalen wie er die dag met de felbegeerde Audience Award naar huis gaat. De winnende films kunnen tijdens het afsluitende Paasweekend van zondag 9 en maandag 10 april nog door iedereen bekeken worden in Arthouse LUX.

Foto © Yori Craenmehr

BONUSTIP

Wil je even pauzeren tussen de filmblokken door dan is LUX café, en vanaf 5 april ook het paviljoen, te bezoeken voor een drankje en hapje. Zaterdag 8 april kun je lekker losgaan tijdens de Go Go Silent Disco in het voorcafé.


Foto © Yori Craenmehr

De 15de editie van Go Short vindt plaats op 31 maart t/m 10 april. Ga voor meer informatie en tickets naar de website van Go Short.

Dit vind je misschien ook leuk...