5x jongerentips in Nijmegen - 14 t/m 20 feb 2022

Iets leuks doen deze week? Check deze vijf tips voor jongeren! Ga naar de bioscoop voor de nieuwste Spider-Man, of maak een lange wandeling en bezoek een tentoonstelling. Woensdag kun je meedoen met een heuse kennisquiz, en vergeet niet je geliefde te trakteren op Valentijnsdag!

1. Expo van Jissel Kerkstra (The Big Draw)

Heb je zin om je onder te dompelen in kunst? Maak dan een mooie wandeling door de benedenstad van Nijmegen en kom kijken naar de getekende wereld van Jissel Kerkstra. Door het samenvoegen van verschillende elementen creëert zij een nieuwe werkelijkheid.

De expo is van 9 januari t/m 25 februari te zien op The Big Draw locatie op Papengas 6.

 

2. Shoppen

De winter duurt nog wel even, maar de lente is al bijna in zicht! Nu de winkels weer open mogen, wordt het tijd om eens te shoppen voor nieuwe schoenen, een goeie tussenjas en misschien een nieuwe rugzak. Bovendien is het maandag Valentijnsdag, dus je mag je liefje (of gewoon jezelf) trakteren op iets lekkers! Waar ga jij als eerste kijken? Bekijk de leukste winkels in Nijmegen!  

3. The Wednesday Quiz

Is jouw Engels goed? Doe dan mee aan de wekelijkse Wednesday Quiz in de Thiemeloods! Tijdens The Wednesday Quiz test je je kennis door het beantwoorden van 40 pittige vragen in 5 ronden.

Liever online meedoen? Dat kan! Vanaf 19.45 uur start de livestream via twitch.tv/thiemeloods.

 

4. Naar de film

De bioscopen zijn weer open, dus je kunt eindelijk weer genieten van films op het witte doek! Sla nu je slag, want er is nog genoeg in te halen. De nieuwste Marvel-film Spider-Man: No Way Home draait nog in Pathé Nijmegen en de veelbesproken film King Richard is al vanaf 3 februari te zien in LUX Nijmegen. Ben je meer van de arthouse-films? Vanaf 24 februari is de ontroerende film Belfast, over liefde, vreugde en verlies, ook te bewonderen in LUX Nijmegen. Meer inspiratie nodig? Check onze filmtips voor deze maand!

5. Literair podium Frontaal

Frontaal brengt literatuur op een frisse manier aan de man: gezellig en ongedwongen met een biertje in de hand. Het is hét literair podium van nu met iedere maand korte verhalen, spoken word en gedichten. Deze week staan aanstromende talenten Tobi Lakmaker, Joost Oomen, Emma van Hooff, Loes Wijnhoven en Dorien de Wit in de Thiemeloods om hun werk te presenteren! Lees meer.

 

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk...