Wat is er te doen in Nijmegen - 14 t/m 20 februari 2022

We hebben weer een aantal toffe activiteiten voor je op een rijtje gezet! Van een fotowandeling tot een blind date. Maar pas onderweg op voor lawinegevaar bij Museum Het Valkhof en Meneer Monster bij de Lindenberg! Lees je mee?

1. Expositie: Lawine!!! - Oscar Peters

Waarom zou kunst niet grappig, spectaculair of zelfs een beetje gevaarlijk mogen zijn? Oscar Peters (1981) zoekt de grenzen van de kunst op. Hij maakt installaties die leven. Ze bewegen, maken geluid en gaan een rechtstreekse verbinding aan met het publiek.

Bezoek de expositie t/m 27 maart 2022 op dinsdag - zondag bij Museum Het Valkhof.

2. Donkerbeleving – met wie ga jij op blind date?….

Reis af naar de stad van de liefde in de donkerbeleving 'Op citytrip met …' Ontdek de highlights van deze bijzondere stad door te horen, ruiken en voelen.

De beleving vindt dagelijks plaats t/m 21 april 2022 bij muZIEum.

 

3. Literair programma Frontaal | met o.a. Tobi Lakmaker & Joost Oomen

Frontaal brengt literatuur op een frisse manier aan de man: gezellig en ongedwongen met een biertje in de hand. Met deze maand op het programma: Tobi Lakmaker, Joost Oomen, Emma van Hooff, Loes Wijnhoven en Dorien de Wit.

Kom zaterdag 19 februari 2022 van 19.00 - 21.30 uur naar de Thiemeloods voor deze literaire avond.

4. Fotowolk 4: Twee bruggen

Na drie succesvolle edities, trekken ze tijdens deze vierde fotowolk de stoute wandelschoenen aan en proberen ze binnen twee-en-half uur twee bruggen te bewandelen. Op de route heb je een schitterend gezicht op Nijmegen, de Waalkade en de St. Stevenskerk. Ideaal om de skyline van Nijmegen vast te leggen!

Op donderdag 17 februari 2022 verzamelt de wandelgroep om 09.30 uur bij de trappen voor Museum Het Valkhof. De wandeling duurt tot ongeveer 12.00 uur.

 

5. Familievoorstelling: Meneer Monster, Lucky Luuk (4+)

De makers van o.a. De Gruffalo en De Waanzinnige Boomhut komen nu met een stoere familievoorstelling geïnspireerd op de bekende stripreeks Lucky Luke. Vol fysieke humor, meerstemmige westernmuziek en handgemaakte special effects.

Meneer Monster, Lucky Luuk (4+): zondag 20 februari 2022 15.00 - 15.50 uur bij De Lindenberg.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk...