Wintertuinfestival sluit Boekenweek af in Nijmeegse poptempel

Op tweede paasdag 18 april sluit het Wintertuinfestival de Boekenweek op bruisende wijze af in poptempel Doornroosje te Nijmegen. Tijdens dit middag- en avondprogramma vol uitgesproken verhalen zijn onder meer Connie Palmen, Hanna Bervoets, Joost Oomen en Raoul de Jong te gast.

Oorspronkelijke stond op zaterdag 27 november 2021, ter afsluiting van een maand vol literaire verdieping, de festivalavond van het Wintertuinfestival gepland. Vanwege de coronamaatregelen kon deze avond helaas niet doorgaan en werd daarom verplaatst naar tweede paasdag 18 april.  Doordat ook de Boekenweek 2022 wordt verzet, sluit het Wintertuinfestival deze door mooi toeval op feestelijke wijze af. 

Wintertuinfestival in Doornroosje

Op 18 april staan alle zalen, gangen en kleedkamers van poptempel Doornroosje alsnog in het teken van het festivalthema fictie als gids. Reken op een een divers programma vol voordrachten, gesprekken, interviews, workshops en optredens van onder meer Connie Palmen, Hanna Bervoets, Joost Oomen, Wout Waanders, Raoul de Jong en nog veel meer gevestigde namen en opkomend talent. Het programma begint 's middags en duurt tot in de avond. Tickets zijn te koop via wintertuinfestival.nl.

Fictie als gids

Festivalorganisator De Nieuwe oost | Wintertuin koos deze editie voor het thema fictie als gids, waarbij fictie wordt ingezet om samen te kijken naar de wereld van vandaag. Met de verbeelding als kompas navigeert het Wintertuinfestival door deze roerige tijd. Dat doet de organisatie op 18 april in levende lijve met een bruisend festival, ondersteund door een digitaal programma vol podcasts en publicaties dat al in november verscheen. Dit online programma is nog steeds gratis te bekijken en te beluisteren op het literair platform Notulen van het Onzichtbare.

Dit vind je misschien ook leuk...