Wat is er te doen in Nijmegen – 23 t/m 29 November

Pubquizen met je vrienden, een leuke creatieve workshop, een gave Drive Through en nog meer! Kortom, er is weer allerlei leuks verzonnen voor jou om er lekker op uit te kunnen gaan! Bekijk hieronder 5 leuke tips, zodat jij je ook deze week niet hoeft te vervelen!

1. Hubert Drive Through Experience

Stap in de auto of op de fiets en laat je meenemen in de Hubert Experience! Rijdt door de Drive Through, scan de QR-code en luister naar het verhaal van Hubert. Laat je begeleiden langs fashion, beer, food en music en scoor de leukste items!

De Drive Through is geopend van vrijdag 27 t/m zondag 29 november van 17.00 tot 20.00 uur. 

 

2. Het huis van de Nijmeegse geschiedenis - 'Nijmegen, zo mooi als het was'

De oude benedenstad komt weer helemaal tot leven in de expositie ‘Nijmegen, zo mooi als het was’. Laat je meenemen in de prachtige impressies van de Nijmeegse Benedenstad van 1860 tot 1954 op groot formaat, door Kees Moerbeek. Bewonder bijvoorbeeld het kolossale kasteel Bat-Ouwe-Zate dat de steenrijke Franciscus Hallo op de Lindenberg liet bouwen of neem een kijkje in tal van oude gasjes en straatjes.

De expositie is tot 20 december 2020 te zien in Het huis van de Nijmeegse geschiedenis.

3. Tappers Pubquiz

Tijd voor een gezellig avondje! Bestel een lekker borrelpakket naar keuze en doe mee aan de Tappers Pubquiz! Zij bezorgen de lekkernijen gewoon bij jou aan huis, dus het enige wat jij hoeft te doen is een leuk team samen te stellen! Doe jij mee!?

De Pubquiz vindt plaats op vrijdag 27 november om 20:30. Stuur Tappers een berichtje met jouw keuze van het borrelpakket!

 

4. Workshop cartoon tekenen & plotten op tas, i.s.m. Wintertuin en Oddstream

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en hou je van tekenen? Dan is deze Cartoon Workshop iets voor jou! Jelko (Wintertuin) verteld jou alles over het tekenen van cartoons en met Ruben (docent beeldend, Oddstream) plot je jouw cartoon op een linnen tasje. En als resultaat neem jij natuurlijk je eigen unieke tasje mee naar huis!

De workshop is zondag 29 november van 14.00 tot 17.00 uur in het Lindenberg Cultuurhuis. Schrijf je van tevoren in op de website!

5. Herfsttocht op de onderwaterfiets (tandem) met het hele gezin!

Zin in een lekker dagje uit met het gezin? Ga dan op pad met de superleuke onderwaterfietsen (ouder- kind tandems) van Koloon! Er is een mooie herfstroute van 15 of 25 kilometer uitgestippeld die start en eindigt in het Limospark in Nijmegen.

Tussen 9 en 11 uur kunnen de onderwaterfietsen worden opgehaald naast Restaurant In de Kazerne. Hier is ook een mogelijkheid om de auto gratis te parkeren.