Walk of the Town: fotoverslag!

De Walk of the Town is een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten. Op zaterdag 16 oktober werd de route door menig bezoeker ontdekt, met een uitnodigend en divers programma langs de lijn.

De Walk of the Town is voor jongeren en zij die jong van geest zijn. Voor hen die geen standaard stadswandeling willen. Een app of gids is niet nodig; je kunt gewoon beginnen de lijn te volgen. De Walk of the Town kwam afgelopen zaterdag tot leven met ballerina’s, skateboarders, muzikanten en hiphoppers die op en over de kenmerkende groene lijn bewegen. Zelfs Mariken van Nimwegen was aanwezig als living statue.

Veelzijdig programma

Kinderen worden uitgenodigd zelf street art vertakkingen van stoepkrijt te maken langs de route. Ook zijn er diverse rondleidingen: over de Kaaijsjouwers langs de Waalkade, in de Stevenskerk, het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en de Sint Jacobskapel.

Kunstenaar Niels van Bunningen, die met zijn kunstwerken langs de Walk of the Townde geschiedenis van Nijmegen verbeeldt, geeft een demonstratie en er worden audiofragmenten gepresenteerd die vanaf deze ontdekkingsmiddag permanent bij de kunstwerken te vinden zijn. Ook Museum het Valkhof, het Infocentrum WO2 Nijmegen, het Gebroeders van Lymborch HuismuZIEum en Fietsmuseum Velorama sloten aan met kortingen en activiteiten op hun eigen locatie.

Zelf ervaren?

De Walk of the Town is ruim 7 kilometer lang en bestaat uit twee lussen: de bovenstad en benedenstad. Beide lussen komen samen op de Grote Markt. Er is geen officieel begin- en eindpunt aan de route, je kunt gewoon gaan lopen wanneer je de lijn ziet. Je kunt het in één dag doen of er de hele week over doen, dat is aan jou! Lees meer over de Walk of the Town.

Fotografie: Edwin Smits

Dit vind je misschien ook leuk...