Vijf dagen IDFA documentaires in LUX

LUX Nijmegen vertoont van dinsdag 23 t/m zondag 28 november een selectie van de bekroonde IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) documentaires onder de noemer IDFA Extended. Dinsdag t/m zaterdag wordt iedere dag een nieuwe IDFA documentaire vertoond. Op zondag 28 november kun je in marathon-vorm alle vijf de documentaires achter elkaar kijken.

Film & Gesprek Met Klimaatactiviste Chihiro Geuzebroek & 14-jarige Klimaatactivist Lars Westra  

Op vrijdag 26 november organiseert LUX, als onderdeel van IDFA Extended, een Film & Gesprek rondom de documentaire Bigger Than Us. In deze documentaire maken jongeren een vuist tegen de oliegiganten, eeuwenoude seksistische tradities en strenge anti-immigratiewetten. Na de film volgt een gesprek met kunstenares, filmmaker en klimaatactiviste Chihiro Geuzebroek en de 14-jarige klimaatactivist Lars Westra, onder leiding van Rabia Sheikh (activiteitencoördinator van het Radboud Green Office).  

Documentaires Over Melkkoe Luma En Eenkindpolitiek In China 

De IDFA vijfdaagse gaat van start op dinsdag 23 november met de documentaire Cow, over koe Luma en haar leven in de melkindustrie. Op woensdag 24 november ervaar je in de documentaire Mr. Bachmann and his Class, hoe Dieter Bachmann aan zijn leerlingen meegeeft hoe je het leven met elkaar leeft. De documentaire Four Journeys, op donderdag 25 november, is een intens persoonlijke film over de destructieve invloed van de in 1979 ingevoerde eenkindpolitiek op een Chinese familie. Op zaterdag 27 november is de documentaire Turn Your Body to the Sun te zien. Over het leven van de vader van Sana Valiulina in een van Stalins strafkampen na de Tweede Wereldoorlog.

Op zondag 28 november zijn alle IDFA documentaires te zien in marathon-vorm!

Kaartverkoop

Kaarten voor de IDFA documentaires kosten €10,00 regulier (CJP/Student/MBO Card €7,00, Cineville gratis) en zijn te koop via lux-nijmegen.nl/idfa. Kaarten voor de filmvertoningen tijdens de marathon zijn uitsluitend los verkrijgbaar. Het hele programma vind je op lux-nijmegen.nl/IDFA.

Dit vind je misschien ook leuk...