Vijf avonden Tilda Swinton tijdens LUX Open Air

Neem je eigen deken en stoeltje mee en schuif van dinsdag 22 t/m zaterdag 26 augustus aan bij de buitenbioscoop LUX Open Air. Vijf avonden geniet je van prachtige films in de warme buitenlucht op het Mariënburgplein en het terras van Café LUX. Tijdens deze editie van LUX Open Air brengt LUX een ode aan niemand minder dan de beroemde actrice Tilda Swinton.

Tilda Swinton Tilda Swinton heeft al meer dan 15 acteerprijzen op haar naam staan. Ze wordt ook wel de kameleon van de filmwereld genoemd; al jarenlang weet Tilda Swinton het publiek te verbazen met haar indrukwekkende acteerkunsten en kracht van het transformeren in haar rollen. Je hebt haar wellicht gezien in films zoals Narnia, The Beach of een van de vele films van Wes Andersom waar ze in schittert. Dit jaar brengt LUX een ode aan de actrice met vijf films waarin Tilde Swinton een rol speelt.

Filmprogramma

Geniet van de diversiteit van het acteertalent van Tilda Swinton in films van vijf compleet verschillende genres. LUX Open Air trapt op dinsdag 22 augustus af met de Amerikaanse misdaadkomedie Burn after reading, over twee fitnessinstructeurs die een disk met geheime informatie van de CIA vinden. Op woensdag 23 augustus is klassiek kostuumdrama Orlando te zien, over Koningin Elizabeth I wanneer ze verliefd wordt op de androgyne Orlando. Op woensdag 24 augustus schittert de film We need to talk about Kevin op het grote doek. Over de aangrijpende zoektocht van een moeder naar het antwoord op de vraag of het karakter van haar kind is aangeboren of aangeleerd. Op donderdag 25 augustus kunnen bezoekers genieten van fantasy-dramafilm Only lovers left alive waar muzikant Adam na jaren zijn geliefde Eve weer tegenkomt. Ondanks dat hij zijn geloof in de mensheid aan het verliezen is, bloeit hun liefde weer op, tot het jonge zusje van Eve opduikt. LUX sluit de week af met de remake van La Piscine uit 1969, A bigger splash, waar een zorgeloze vakantie wordt opgeschud door het plotse opduiken van twee bekenden.

Praktische Informatie

LUX Open Air is geheel gratis te bezoeken, aanvang is dagelijks om 21.00 uur. Neem je eigen stoel, deken of kussen mee en verzeker jezelf van een comfortabele plek op het plein. Kijk voor meer informatie over het programma op lux-nijmegen.nl/luxopenair

Dit vind je misschien ook leuk…