Twee jonge kunstenaars in Lindenberg

Maandag 19 juni was de vernissage van twee kunstwerken van Hanna en Lyra van Lindenberg Cultuurhuis. Zij hebben vorig jaar allebei een bijzonder werk gemaakt voor de expositie ‘Lindenberggebouw 50 jaar’. Die vielen dusdanig op dat ze zijn ingelijst en binnenkort blijvend worden opgehangen in de Red Room van de Lindenberg.

Lyra en Hanna waren vorig jaar respectievelijk 11 en 10 jaar toen ze bij de teken- en schildergroep 7-11 jaar deze werken maakten. Van foto’s van in- en om het gebouw, hebben ze tekeningen gemaakt in zwarte stift en rode verf.

Lyra: "Ik had nog nooit trappen getekend, dus daarom heb ik deze tekening van de trappen in het gebouw gemaakt. Om het te oefenen dus. Ik weet nog niet of ik later kunstenaar wil worden, maar ik heb wel gekozen om naar een middelbare school te gaan met extra kunstvakken."

Hanna: "Ik heb de buitenkant van het gebouw getekend omdat ik dat er gezellig uit vond zien. Het was best lastig, maar juist een leuke uitdaging. Ik wil later niet persé kunstenaar worden, maar wil wel blijven oefenen in goed tekenen en schilderen. Dit is mijn eerste vernissage."

Meer informatie over de Lindenberg vind je op de website: www.delindenberg.com

Dit vind je misschien ook leuk…