The Big Draw Nijmegen zet manga en anime op de kaart!

Van 9  t/m 12 september 2021 zal Nijmegen als vanouds een waar teken paradijs zijn. We programmeren weer diverse activiteiten, workshops en expo’s van diverse tekenstijlen. Dit jaar hebben we de focus op een internationale tekenstijl. The Big Draw Nijmegen - hometown van The Big Draw Gelderland - zet manga en anime op de kaart. Vanuit de Manga en Anime Subculture onderzoeksgroep is een rijk programma gevormd. Daarnaast kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken de kunstenaars, inwoners en bezoekers van de stad de thema's van dit jaar: Out of this world en Make the change.

Manga en anime subculture

Sinds begin dit jaar kent The Big Draw Nijmegen een MANGA & ANIME SUBCULTURE onderzoeksgroep. Renee Rienties, Maarten van Gageldonk, Anita Waltman en Angela Vissers,  nemen ons in 2021-2022 bij de hand om meer te weten te komen over deze toffe cultuur uit Japan en Zuid-Korea. Het is een festival overstijgend jaarprogramma met de kick-off tijdens de komende Big Draw in september. Je kunt dan kennismaken met manga en anime in de verschillende workshops en exposities in de programmering.

Het festival is de aftrap van een breder programma. De komende twee jaar gaat The Big Draw, zodra de corona-pandemie voorbij is, internationaal kunstenaars uitwisselen voor expositie en participatie projecten.

Out of this world en make the change

Met het thema Out of this world kijken we naar grote hoogten en onbekende diepten. De verborgen werelden maken wij samen zichtbaar door ze via de tekenkunst te verbeelden.  We fantaseren over alternatieve leefruimtes in het heelal en de oceanen. Als ruimtevaarders en diepzeeduikers werpen we een blik in de toekomst. Bestaat er leven buiten onze aarde? Hoe ziet dat eruit? Is er plek voor ons? Hoe leven ze in de diepe oceaan? Tijdens The Big Draw Gelderland duiken we op allerlei manieren de diepte in en vinden onszelf opnieuw uit.

Het internationale thema gaat over verandering; wat zou jij willen veranderen? Wat kunnen wij bijdragen aan een betere wereld? Ook hier gaan we in diverse workshops mee aan de slag.

The Big Draw Gelderland

Dit jaar is het tweede jaar dat The Big Draw haar vleugels spreidt en de bekende formule naar Ede, Wageningen, Arnhem, Apeldoorn en Zutphen brengt. De afgelopen zeven jaar heeft de organisatie in Nijmegen de formule van The Big Draw doorontwikkeld en deze editie uitgebreid naar deze andere steden in Gelderland. We trappen af met The Big Draw Ede/Wageningen van 2 - 5 september. Van 9 -12 september is het tekenfeest in hometown Nijmegen om daarna door te reizen naar Arnhem (16-19 september), Apeldoorn (23-26 september). We sluiten het tekenfeest af in Zutphen van 30 september - 3 oktober. De organisatie van The Big Draw Gelderland ligt in handen van stichting P-Art.

Over Stichting P-Art

The Big Draw Gelderland  wordt georganiseerd door non-profit stichting P-Art. Anita Waltman is de hoofdorganisator van The Big Draw Gelderland en Angela Vissers is vanaf dag één de mede-organisator van ons festival.

P-Art wil de kunst naar het publiek brengen en mensen inspireren met kunstzinnige events, community-art projecten, performances en placemaking in de publieke ruimte. P-Art heeft de ambitie om The Big Draw breder uit te dragen door het hele jaar activiteiten te organiseren. Zowel op het vlak van educatie als daarbuiten.

The Big Draw Nijmegen/Gelderland blijft laagdrempelig, creatief, vrij, urban en iedereen heeft plezier! Volstrekt vreemden creëren onder begeleiding van kunstenaars misschien wel de meest geweldige dingen.

Dit vind je misschien ook leuk