6 t/m 8 sept

The Big Draw Nijmegen breidt uit in Gelderland

The Big Draw Nijmegen gaat door en breidt uit naar Arnhem en Apeldoorn. Van 10 t/m 13 september zal Nijmegen als vanouds een waar tekenparadijs zijn. De laagdrempelige en vriendelijke formule in Nijmegen reist daarna voor het eerst door naar Arnhem en vervolgens Apeldoorn. Kunstenaars, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken samen in elke stad het thema van dit jaar: klimaat en vrijheid.

The Big Draw Gelderland

Dit jaar is het eerste jaar dat The Big Draw haar vleugels spreidt en de bekende formule naar Arnhem en Apeldoorn brengt. De afgelopen zes jaar heeft de organisatie in Nijmegen de formule van The Big Draw doorontwikkeld en deze editie uitgebreid naar deze andere steden in Gelderland. We trappen af met The Big Draw Nijmegen van 10 - 13 september om daar van 17 - 24 september neer te strijken in Arnhem. We sluiten het tekenfeest af in Apeldoorn van 24 - 27 september. De organisatie van The Big Draw Gelderland ligt in handen van stichting P-Art.

The Big Draw Nijmegen

Na een jaar vol mooie Big Draw activiteiten staat het welbekende Big Draw Festival weer voor de deur. Overal in de stad zullen projecten plaatsvinden waar diverse kunstenaars en organisaties aan meedoen. In verband met corona is de programmering iets minder uitgebreid, zodat we de veiligheid van de bezoekers goed kunnen waarborgen. Maar het blijven prikkelende activiteiten waarnaar je mag kijken, luisteren of waarbij je zelf aan de slag gaat. Scholen, podia, bedrijven en winkeliers dragen hiervoor allemaal hun steentje bij om het tekenfeest weer tot een succes te maken. Het volledige programma is online te vinden: http://www.thebigdrawnijmegen.nl/

P-Art

The Big Draw Gelderland is ondergebracht onder stichting P-Art, opgericht door Anita Waltman. Anita Waltman en Angela Vissers zijn de organisatoren van The Big Draw Nijmegen sinds dag 1. Zij haalden het festival naar Nijmegen in 2014 en sindsdien is het een succesvol jaarlijks terugkerend evenement.

P-Art wil de kunst naar de mensen toe brengen, ze inspireren op publieke locaties, ook binnen scholen, tehuizen, ziekenhuizen, bedrijven etc. Daarnaast organiseert P-Art muurschilderingen voor de stad, maar ook andere kunstzinnige projecten die de stad/regio positief op de kaart zetten. P-Art heeft de ambitie om The Big Draw breder uit te dragen door het hele jaar activiteiten te organiseren. Zowel op het vlak van educatie als daarbuiten. The Big Draw Nijmegen/Gelderland blijft laagdrempelig, creatief, vrij, urban en iedereen heeft plezier! Volstrekt vreemden creëren onder begeleiding van kunstenaars misschien wel de meest geweldige dingen. 

The Big Draw Nijmegen opereert dit jaar vanuit een hoofdkwartier midden in het centrum van Nijmgen op de Pauwelstraat 1. De toegang tot de activiteiten is ook dit jaar weer gratis toegankelijk, inschrijven is dit jaar vanwege Corona op veel plaatsen verplicht.

Dit vind je misschien ook leuk: