Teun van Laake brengt debuutalbum Niet in het geniep uit

De Nijmeegse muzikant en dichter Teun van Laake brengt vandaag zijn debuutalbum Niet in het geniep uit. Op het album zijn de eerder uitgebrachte singles ‘Kinky’, ‘Vis’, ‘Fashion’ en ‘Geen zin’ te vinden, naast negen nieuwe nummers. Het album is te beluisteren op de bekende streamingdiensten en komt daarnaast uit op CD en vinyl. De release wordt gevolgd door een reeks optredens. Kijk voor meer informatie op www.teunvanlaake.nl.

Daadkrachtig en dapper

‘Niet in het geniep’ is niet slechts een albumtitel. Het is een levensmotto, een oproep. In dertien luisterliedjes vertelt Teun over het pad dat hij bewandelde richting dit album: van zelftwijfel en angst voor het onbekende tot de moed zichzelf serieus te nemen. In de liedjes vraagt hij zich hardop af wat het betekent om daadkrachtig en dapper te zijn en wat ervoor nodig is om je dromen na te jagen. Tegelijkertijd vertelt hij over de voortdurende stroom aan prikkels, content en afleiding die ervoor zorgt dat zelfreflectie en bezinning extra moeilijk wordt. Uiteindelijk beschrijft Teun hoe de stilte nodig is om je eigen stem te horen. Pas na dat besef kon hij zijn vleugels uitslaan. 

Kleinkunst en spoken word

Het album is geproduceerd en gemixt door producer Orphanworkz en gemasterd door voormalig Kytopia lid Arts The Beatdoctor. Met spitsvondige Nederlandstalige teksten en sfeervolle hiphop-beats is Niet in het geniep een plaat geworden die stevige wortels heeft in de kleinkunst en spoken word. Ontegenzeggelijk is Teun met dit album schatplichtig aan zijn grote voorbeelden Drs. P, Kees Torn en Jules de Corte. Deze release is mede mogelijk gemaakt door Groeispurt Fonds en De Jongens van Hiernaast. Het artwork is van voormalig stadskunstenaar van Helmond Tahné Kleijn. Teun van Laake is, net als o.a. De Staat, Clean Pete en Waltzburg, resident bij De Basis Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...