Tentoonstelling "Ancestors" van Johan De Kramer in Felix Solo Galerie

Felix Solo Galerie kondigt tentoonstelling "Ancestors" aan, waarin de indrukwekkende analoge collages van de beeldend kunstenaar Johan De Kramer centraal staan. Deze bijzondere expositie zal plaatsvinden van 19 augustus tot en met 3 september 2023, met de officiële opening op zaterdag 19 augustus om 15:00 uur.

De analoge collages zijn van cultureel antropoloog, en bescheiden Belgisch beeldend kunstenaar Johan De Kramer. Het is een beknopte expositie samengesteld uit delen van zijn rijke privé-collectie te Charleroi.

In zijn eigen woorden zegt De Kramer:

"Nu al een aantal jaren werk ik graag en vooral met afval, met restjes, met wat wordt weggegooid. Zoals bladlood, zink, oud papier, restjes ijzerdraad, hout van stuk geslagen meubels, fragmentaire voorwerpen, of occasioneel zelfs middeleeuwse scherven. En zo wordt wat ooit waardeloos werd geacht, opnieuw gewaardeerd, in ere hersteld, en opnieuw van waarde voorzien.

En dat bij dit alles gaat zeker op voor antieke portretfoto's, met bijhorende lijst, van nu al lang vergeten mensen, die zonder énige schroom bij het vuilnis werden gezet, weggegooid; naar een absolute vergetelheid verwezen. Oude portretfoto's van mensen die doodernstig, wat soms droevig kijkend, er op hadden gehoopt, ooit, blijvend herinnerd te worden."

De expositie is van donderdag t/m zondag te bezoeken tussen 12:00 en 17:00 uur. Meer informatie over Johan de Kramer en zijn kunst vind je op jdkramer.exto.nl/kunstwerken.html.

Dit vind je misschien ook leuk…