Succesvolle première van muziektheatervoorstelling ‘Die Donker’

De première van ‘Die Donker’, de nieuwe muziektheatervoorstelling over depressie en de kracht van creativiteit, vond op 14 oktober plaats in een nagenoeg uitverkochte grote zaal van het Nijmeegse Lindenberg Cultuurhuis. Ook de voorstellingen op 15 en 16 oktober trokken veel bezoekers. De reacties liepen uiteen van ‘onwaarschijnlijk goed’ tot ‘prachtige en moedige voorstelling met een goede balans van lichte toon, humor en serieuze problematiek’.

Met ‘Die Donker’ laten de Nijmeegse makers Theo Hoek (componist, schrijver) en Joos van Dooremalen (regisseur) zien dat het wel degelijk mogelijk is een kleurrijke voorstelling te maken over depressie. In Nederland krijgt een op de vijf volwassenen te maken met een depressie. De laatste jaren geldt dat ook in toenemende mate voor jongeren. ‘Die Donker’ gaat over dit thema de dialoog aan met het publiek en wil zo bijdragen aan het doorbreken van het stigma rondom depressie en psychische kwetsbaarheid.

Uit de grote belangstelling voor de voorgesprekken en de vele spontane gesprekken na het zien de voorstelling blijkt dat ‘Die Donker’ in deze opzet is geslaagd. Wie nog kennis wil maken met het verhaal van componist Toon en zijn gevecht met Die Donker moet snel reserveren voor een van de laatste voorstellingen op 29 en 30 oktober in Lindenberg Cultuurhuis. Ook bij deze voorstellingen is het mogelijk om deel te nemen aan een voorgesprek.

Voorstellingen ‘Die Donker’: 29 & 30 oktober, Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 te Nijmegen Reserveringen: zie www.diedonker.nl/agenda of www.delindenberg.com/theater

Dit vind je misschien ook leuk...