Sjors Sportief en Creatief gaan weer van start in Nijmegen

Sjors Sportief en Sjors Creatief lieten de laatste jaren ontzettend veel basisschoolkinderen kennismaken met diverse sportieve en creatieve activiteiten binnen gemeente Nijmegen. Door ‘Sjors’ krijgen de kinderen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met naschoolse activiteiten binnen de gemeente. Alle aanbieders in sport en cultuur in Nijmegen krijgen de mogelijkheid om hun activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waar kinderen zich vervolgens digitaal voor kunnen inschrijven. De activiteiten voor het boekje van dit jaar kunnen nu worden aangemeld, en moeten voor 1 september aanstaande ingevoerd zijn.

Bewezen formule

Het programma is inmiddels in ruim 120 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor deelnemende kinderen en aanbieders. Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een mascotte gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, zoals genoemd: Sjors!

Het ‘Sjorsboekje’

Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen aan het begin van het nieuwe schooljaar het ‘Sjorsboekje’ en mogen één (of meerdere) cursussen uitkiezen, waar zij een of enkele naschoolse introductieles(sen) kunnen volgen op locatie van sportverenigingen en cultuurcentra. Zo krijgen zij, meestal gratis, de kans een kijkje te nemen bij een culturele of sportieve activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn!

Activiteit aanmelden

Sjors Sportief & Sjors Creatief stimuleren kinderen om een structurele actieve deelname te bewerkstelligen. Hieraan kunnen alle Nijmeegse aanbieders in sport en/of cultuur deelnemen. Het Sjorsboekje waarin de activiteiten terechtkomen wordt in het nieuwe schooljaar op alle basisscholen in de gemeente Nijmegen verspreid.  Kennismakingsactiviteiten kunnen nu aangemeld worden op www.sjorssportief.nl.  

Meer informatie?

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met info@sjorssportief.nl.

Dit vind je misschien ook leuk