Restaurant Trafo en club Mesh openen in de Vasim

Vanaf komend weekend is Nijmegen een restaurant rijker. In het Vasim-gebouw in Nijmegen-West proeven de eerste bezoekers het gloednieuwe menu van restaurant Trafo. Ruim een maand geleden opende de koffiebar van Trafo al, de zogeheten huiskamer, daar vonden (flex)werkers, buurtbewoners en andere belangstellenden hun weg naar de horecazaak. Vanaf vrijdag 2 juni verwelkomen de ondernemers van het totaalconcept hun bezoekers dus ook in het restaurant.

Huiskamer van Trafo

De huiskamer van Trafo is inmiddels een begrip geworden onder de ondernemers op het NYMA-terrein en wordt tevens goed gevonden door recreanten en sporters op het terrein en bezoekers uit de hele stad, voor bijvoorbeeld een (in)formele koffie-afspraak, lunch of borrel.

Restaurant van Trafo

Koffiedrinken, lunchen en borrelen konden de bezoekers er dus al, maar vanaf komend weekend is de veelbelovende kaart van chef Daan Hoesbergen te proeven. ‘’In het restaurant koken we met veel aandacht voor de authentieke bereidingswijzen, zoals koken op open vuur, ouderwetse conserveringstechnieken en gebruiken we klassieke Franse invloeden. Daarnaast werken we met eerlijke producten van plaatselijke leveranciers, waardoor gerechten voortdurend afwisselend, divers en bovenal smaakvol zijn.’’ vertelt hij. Niet te vergeten is daarnaast het aan het restaurant grenzende terras, dat misschien wel de meest zonnige van Nijmegen genoemd mag worden, en uitzicht biedt over de Kolk aan de westzijde van de Vasim. De laatste zonnestralen van de dag vang je hier.

Club ‘Mesh’ van Trafo

En daar stoppen de aanjagers van het concept niet. Naast een ontspannende flexwerkplek, de koffie- en lunchafspraken, borrel én etentje sluiten de deuren van het oude transformatorhuis nog niet. Tot in de vroege uurtjes zijn liefhebbers welkom in de intieme club Mesh. Waar je eerder op de avond genoot van een authentieke Franse kaart in een modern jasje, dans je vanaf middernacht tot aan de vroege ochtend in Mesh. De naam van de nieuwe club leent zich aan de betekenis van het woord maas, de vertaling van mesh, die staat voor de ruimte die ontstaat binnen een patroon van aan elkaar verbonden draden. Dit representeert een ruimte voor nieuwe ervaringen, waar intimiteit en een toewijding aan hoge kwaliteit muziek centraal staan. Met deze club hopen de oprichters een markt te bedienen die een dergelijke club al enige tijd miste in Nijmegen, met aankomende zaterdag 3 juni het debuut. Tickets hiervoor zijn nu te koop via themesh.nl.

De huiskamer is dagelijks van 09:00 tot 17:00 uur geopend, het restaurant bezoek je van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17:00 uur en op zaterdag om middernacht opent de club (entreeticket benodigd). Trafo is te bereiken vanaf de noordingang van de Vasim op het NYMA-terrein. Meer informatie over Trafo vind je via www.trafonijmegen.nl, voor informatie over Club Mesh en entreetickets ga je naar www.themesh.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…