Regisseur Oscarinzending Nederland komt naar LUX

Op zaterdag 22 oktober vindt er na de filmvertoning van de Nederlandse Oscarinzending Narcosis een live Q&A in LUX plaats met regisseur Martijn de Jong, scenarioschrijfster Laura van Dijk en producent Trent.

Tijdens de Q&A heeft het publiek de ruimte en tijd om vragen te stellen aan de gasten. Zo wordt o.a. besproken wat de aanleiding was van De Jong om deze film te maken, hoe het was om het onderwerp ‘rouw’ centraal te stellen en hoe dit vorm heeft gekregen in deze film.

Dramafilm Narcosis is dit jaar de Nederlandse Oscarinzending in de categorie Best International Feature. Hoofdrolspeelster Thekla Reuten won tijdens het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf voor haar rol. Donderdag 20 oktober gaat Narcosis in première. Op zaterdag 22 oktober is er in LUX een live Q&A met regisseur Martijn de Jong, scenarioschrijfster Laura van Dijk en producent Trent.

Over Narcosis

Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader (Fedja van Huêt) tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel (Thekla Reuten) de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft.

Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen. 

Meer informatie & kaarten

Narcosis + Q&A vindt plaats op zaterdag 22 oktober om 19.00 uur in LUX. Kaarten kosten €10,00 (student/ CJP / MBOCard €7,00) en zijn te koop via lux-nijmegen.nl/narcosis-qa. Vanaf donderdag 20 oktober is Narcosis regulier in LUX te zien.

Over LUX

LUX is met zeven filmzalen, een theaterzaal, een multifunctionele studio en café het grootste arthouse van Europa. Je kunt er 365 dagen per jaar terecht voor een breed scala aan films, theater- dans- en muziekvoorstellingen, debatten, evenementen en festivals.

Daarnaast is het café dagelijks geopend, waar je kunt ontspannen, ontmoeten, verdiepen en je laten inspireren! In 2021 is LUX benoemd in de top 15 meest toonaangevende arthouses van de wereld.

Meer informatie: lux-nijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...