Radio Macaroni knalt nog twee weken door

Eind maart ontstond uit het niets de Radio Macaroni livestream. Het Zusje van Debbie, Great Things, Ecolicht en Soundworks sloegen de handen ineen en sprongen in het gat dat ontstond toen het culturele en sociale leven werd stilgelegd door de corona-crisis. De afgelopen weken presenteerden ze drie keer per week een bomvol programma samen met allerlei partners uit Nijmegen. Inmiddels is Radio Macaroni acht weken onderweg en hebben ze nog twee weken met een uiteenlopend programma in petto. 

Bomvol en divers programma

De eerste acht weken zijn voorbij gevlogen en een breed pallet aan artiesten, organisaties en personen kwamen de afgelopen weken in de studio op bezoek. Zo had Angela Verkuijlen onder andere wethouder Noël Vergunst, oud Denker des Vaderlands René ten Bos, en Vierdaagsefeesten directeur Leo Weterings op de bank tijdens haar talkshow Pasta à la Angela. Waren er optredens en bijdragen van onder andere Clean Pete, Mensen Zeggen Dingen, Naaistreek en Proces-Verbaal. En stond er elke vrijdagmiddag tussen 17:00 en 19:00 uur een VrijMiBo op het programma met verschillende collectieven en DJ’s achter de draaitafels.

Een ander hoogtepunt vormde Radio Macaroni met Lawaaisaus op de woensdagavond. De mannen achter De Schoenfabriek presenteerden vier maal deze spelshow op hoog tempo waarbij het publiek live mee kon doen en allerlei grappige prijzen kon winnen. Tijdens Koningsdag was Festival Oranjepop te gast, en werd alles uit de kast getrokken om een festivalgevoel te creëren voor de kijkers met onder andere live-optredens van Foxlane en The Hubschrauber.

Meer live muziek

Ook voor de laatste twee weken heeft Radio Macaroni nog een verrassend programma in petto om er met een knaller uit te gaan. De laatste twee woensdagen zijn gereserveerd voor livemuziek van twee Nijmeegse bands die het podium niet langer kunnen missen. Vanavond, woensdag 20 mei, trapt Power to the Pipo hem af met een energieke live sessie rechtstreeks je woonkamer in. Verwacht dikke grooves, rauwe vibes en flink portie humor. De laatste woensdag is gereserveerd voor indieband Waltzburg. Na een korte quarantaine stop zijn te terug met een speciale interactieve live-set waar ook het publiek een belangrijke rol speelt!

Op de vrijdagen heeft Het Zusje van Debbie nog twee uitbundige VrijMiBo’s in petto om het weekend in stijl in te luiden. En zoals je ondertussen van Radio Macaroni mag verwachten wordt je op de zondag weer helemaal bijgepraat door Angela Verkuijlen en wekelijks verse bankgasten. Op zondag 31 mei staat dan echt de laatste Radio Macaroni aflevering voor de zomer op het programma: een extra goed gevulde Pasta à la Angela die je niet mag missen!

Waar te zien?

Radio Macaroni zendt drie keer per week live uit vanaf het Honigcomplex. De uitzendingen zijn live te volgen via Radio Macaroni op Facebook en YouTubeLees hier het interview met Moniek Klabbers, een van de oprichters van Het Zusje van Debbie, over de start van Radio Macaroni. 

Dit vind je misschien ook leuk