Programma van Popronde Nijmegen op 11 september bekend

Het grootste rondreizende festival van Nederland gaat door! Op 11 september strijkt Popronde neer in Nijmegen, dat vandaag haar programma bekendmaakt. De opzet is iets veranderd ten opzichte van voorgaande edities, het festival kiest voor een coronaproof vorm. Passe Partouts kosten 5,- en zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Popronde vindt in Nijmegen plaats op 11 september. Meer dan 80 acts presenteren zich bij de 15 deelnemende locaties. 

Vandaag maakt Popronde Nijmegen haar programma bekend. Op 11 september komen onder andere Josephine Odhill, Kuzko en Tres Navy naar bijvoorbeeld Brebl, Doornroosje en De Lindenberg. Popronde zal dit jaar plaatsvinden in een coronaproof model, waarbij bezoekers zittend en op anderhalve meter van elkaar kunnen genieten van de concerten. Dat er nog altijd maatregelen zijn betekent dat veel oude vertrouwde locaties helaas niet kunnen of mogen deelnemen, maar waar een deur sluit gaat er ook een open, en in deze opzet zijn dat de deuren van o.a. Brebl, Hubert en Strandbar Stek

Programma Popronde Nijmegen op 11 september

Om 12:00 start het programma van Popronde Nijmegen. De officiële opening van Popronde 2021 vindt later in de middag plaats in De Lindenberg, het cultureel centrum waar Stichting Popwaarts haar eerste kantoor betrok. ‘Henk van der Zand, toenmalig directeur van De Lindenberg was de eerste die iets in Popronde zag, hij gaf ons een ruimte, een computer en zei: ga je gang!’ - zo vertelt artistiek leider Mischa van den Ouweland. Dezelfde Henk van der Zand zal het jubileumboek ‘Ietsjes meer dan 25 jaar Popronde’ uitreiken aan Tweede Kamerlid en schrijver van de nieuwe popnota Peter Kwint en Nijmeegs cultuurwethouder en oud-Popronde deelnemer Noël Vergunst. In het boek zijn bijdragen opgenomen van journalisten en schrijvers als Peter Bruyn, Jasper Willems, Jasper van Vugt, Dirk Baart, Jaap van der Doelen en Ricardo Jupijn. Daarnaast staat het vol anekdotes van oud-deelnemers en beelden uit de roerige geschiedenis van Popronde. Het zwaartepunt ligt uiteraard op het avondprogramma, wat begint om 19:00.

Kaartjes voor Popronde Nijmegen kunnen worden gekocht via deze ticketlink.

Naast Nijmegen strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Arnhem, Wageningen, Utrecht en nog 38 andere steden door het hele land. 

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf zaterdag 11 september tot en met zaterdag 27 november reizen de 100 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 42 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en altijd laagdrempelig.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een uniek programma. In iedere stad zijn het centrum (en soms iets daarbuiten) het festivalterrein en vormen de deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Jeangu Macrooy, De Staat, Chef’Special, Wies, Froukje, Rondé en My Baby.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2021 en het programma van de steden op www.popronde.nl

Sociale Media Popronde: 
www.facebook.com/Popronde
twitter.com/Popronde / #popronde

Dit vind je misschien ook leuk