Programma Mout Bierfestival Nijmegen is bekend

Mout Bierfestival keert van donderdag 23 juni t/m zondag 26 juni 2022 terug naar het Julianapark in Nijmegen. Na een aangepaste editie vorig jaar, is het programma dit jaar uitgebreid met o.a. livemuziek in samenwerking met Schuum Nijmegen. Daarnaast zijn er verschillende lokale, nationale en internationale brouwerijen aanwezig, worden er speciale bierworkshops gegeven door Nederlands bekendste biersommelier Arvid Bergström én is er vermaak voor jong en oud.

Early Beer-tickets voor Mout Bierfestival Nijmegen zijn al uitverkocht, reguliere tickets zijn verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl.

"Het is heerlijk om weer lekker langs de standjes van verschillende brouwerijen te kunnen struinen, hun verhalen te horen en natuurlijk hun bieren te proeven. Uiteraard mag je de bieren van de heren van Rock City uit Amersfoort niet missen, evenals de prachtige bieren van het Amsterdamse Two Chefs Brewing en het Nijmeegse Oersoep. Uit het buitenland verwelkomen we de toppers van Anderson's Craft Beer en Brauerei Flügge." - Aldus Marcel Borghart, programmeur brouwerijen Mout.

Brouwerijen

Op Mout Bierfestival Nijmegen zijn verschillende brouwerijen fysiek aanwezig met een eigen vaste tap en allerlei specials in het assortiment. Zo zijn de lokale brouwerijen Oersoep, Stollenberg en D'n Drul aanwezig. 

Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de beste speciaalbieren, afkomstig van verschillende Nederlandse brouwerijen zoals Two Chefs Brewing, Hooglander, Brouwerij Dockum, Brouwerij Blitz en meer. Ook de internationale brouwerijen worden volop vertegenwoordigd, met onder andere Brauerei Flügge (Duitsland), Anderson’s Craft Beer (Estland) en Mikkeller (Denemarken). Het assortiment is uitgebreid met een speciale blikbierenbar waarbij een groot aanbod aan bijzondere blikbieren te vinden is.

Muziek

Van de dansbare jazz-soul mix van Collectief Explosief tot de gothic folk van het Amerikaanse Heathen Apostles, elke dag is er een gevarieerd muziekaanbod. In samenwerking met Schuum Nijmegen zal het podium op zondag zelfs gevuld worden met lokale helden, zoals ska-formatie Yotta en de rockers van The Moans. Tussendoor kan er geproost en gedanst worden met de lekkerste hitjes op vinyl, verzorgd door De Platenbus. Het volledige muzikale programma is te vinden op www.moutbierfestival.nl.

Proeverijen

Bezoekers kunnen hun liefde voor het combineren van smaken en bierkennis verbreden met speciale workshops. Nederlands favoriete biersommelier Arvid Bergström is elke dag aanwezig met de meest uiteenlopende proeverijen. Hierin combineert hij onder andere bier met lekker eten, zoals vlees van de barbecue, bijzondere kazen of aparte vega-combinaties, en geeft hij een zeer inhoudelijke workshop over de verschillen tussen alle biersoorten. 

Food

Van bier drinken krijg je honger. Daarom kunnen bezoekers op Mout Bierfestival genieten van zowel heerlijke borrelhapjes als een stevige avondmaaltijd. Voor de liefhebbers is er zelfs de mogelijkheid om zelf te barbecuen! Er zijn vlees of vegetarische barbecue-pakketten verkrijgbaar die op een van de aanwezige barbecues of grillplaten zelf bereid kunnen worden! Als dat niet smullen wordt...

En nog veel meer!

Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd. Kortom, het belooft een editie te worden waar alles uit de kast getrokken wordt.

Dit vind je misschien ook leuk...