Programma bekend van Kinderfilmfestival Cinekid, tijdens herfstvakantie in LUX

In de herfstvakantie, van zaterdag 17 t/m vrijdag 23 oktober, pakt LUX weer uit met het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Het pand aan het Mariënburgplein wordt omgetoverd tot een multimediaspeeltuin waarin kinderen kunnen meedoen aan workshops en tientallen juniorfilms kunnen kijken. Ontdek het volledige – corona-proof – programma op lux-nijmegen.nl/cinekid.

FILMS

Kinderfilms maken een belangrijk deel uit van het programma van Cinekid. Er draaien dit jaar meer dan 25 korte en lange films. De openingsfilms is Calamity; een animatiefilm over het wilde westen. Daarnaast beleeft onder andere De Schooltuin, waarin kinderen hun eigen groenten leren verbouwen, zijn wereldpremière. Bekijk hier het volledige filmprogramma.

OPBLIJFFILMS

Op maandag 19 en donderdag 22 oktober organiseert LUX weer een opblijffilmavond: kinderen mogen in hun pyjama en met hun knuffelbeer genieten van een “late” vertoning van Ronja de roversdochter. In deze speelfilm sluit Ronja, de dochter van een roverhoofdman, vriendschap met Birk, de zoon van haar vaders grote vijand.

WORKSHOPS

LUX organiseert tijdens Cinekid verschillende workshops. Tijdens de inschrijfworkshop greenscreen leren kinderen hoe ze zichzelf kunnen laten vliegen en tijdens de inschrijfworkshop VR leren ze een echte VR-bril maken! Er zijn ook twee vrij toegankelijke workshops; waar kinderen leren hoe je film tricks kan gebruiken op bijvoorbeeld TikTok of waar ze een digitaal poppetje kunnen ontwerpen en animeren. Er is ook een speciale kleuterworkshop; waar de allerjongste kinderen leren om een muziekvideo te maken.

LIVESTREAMS

Cinekid vindt in de week van zaterdag 17 t/m vrijdag 23 oktober niet alleen plaats in LUX Nijmegen, maar ook in Chassé Breda en LantarenVenster Rotterdam. Via een livestream worden er verschillende programma’s tegelijkertijd gepresenteerd in alle drie de steden. Op deze manier kun je met zijn allen bijvoorbeeld een inleiding bij de openingsfilm Calamity volgen of zelfs meedoen aan een filmquiz!

CINEKID

Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld. Het voornaamste doel is om de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden. Dit sluit aan bij de educatieve boodschap van LUX, dat jaarlijks ruim 150 verdiepende schoolvoorstellingen en workshop organiseert.

PROGRAMMA & KAARTVERKOOP

Cinekid tickets, met toegang tot een film en de open toegankelijke workshops, zijn € 10,00. Combi-tickets, met toegang tot een film en een workshop op inschrijving, zijn € 12,50. Voor € 7,50 heb je toegang tot de vrij toegankelijke workshops en het online programma. Meer informatie over kaartverkoop van losse kaarten en het volledige programma is te vinden op lux-nijmegen.nl/cinekid.

Dit vind je misschien ook leuk