Presentatie gedichtenbundel Dicht-Kunst

Woensdagavond 1 juni is bij de Lindenberg, huis voor de kunsten in Nijmegen, de dichtbundel Dicht-Kunst gepresenteerd. De bundel bestaat uit achtentwintig gedichten of oneliners en is geïllustreerd door cursisten van de talentenopleiding Beeldende Kunst bij de Lindenberg. Bij de bundel hoort een expositie, die t/m donderdag 16 juni te zien is.

Geschreven en geïllustreerd

De gedichten in Dicht-Kunst zijn van Bettie Augustijn van Rij. De gedichten zijn geïllustreerd door de cursisten die afgelopen seizoen de Jongeren Academie Beeldend 15+ hebben gevolgd. De gedichten en illustraties zijn te zien in het Expo Podium van de Lindenberg (Ridderstraat 23, Nijmegen) t/m donderdag 16 juni (zie voor openingstijden www.delindenberg.com).

De dichter Bettie Augustijn van Rij (Delft, 1936) schrijft gedichten die gaan over het leven en de dood. Haar gedichten ontstaan vaak met een inval van een woord of een zin. Deze werkt ze uit tot een gedicht of een oneliner. Zo gaat het ook in haar beeldend werk. Ze ziet een houding, kleur, lichtval, een gebaar. Dat legt ze vast in een foto of schets en daarna werkt ze het uit tot een beeld. Haar werk heeft vaak diepgang, soms met een kwinkslag.

Dit vind je misschien ook leuk...