Precious Stuff: expositie Johan De Kramer

Van1 t/m 23 juli 2022 is de expositie Precious Stuff met werken van Johan De Kramer te zien in Felix Solo Galerie aan de Lange Hezelstraat. Een beknopte expositie samengesteld uit delen van zijn rijke privécollectie te Charleroi.

De assemblages en collages van cultureel antropoloog en bescheiden Belgisch beeldend kunstenaar Johan De Kramer mogen gezien worden. Al ruim dertig jaar bouwt De Kramer nagenoeg dagelijks aan een eigen en eigenzinnig, maar consistent oeuvre. Geduldig, bescheiden, bijna introvert. Zijn hergebruik van bladlood, verweerd dakzink, oud papier, ijzerdraad, hout van fruitkisten of stuk geslagen meubels, fragmenten van voorwerpen of zelfs middeleeuwse scherven leidt tot herwaardering: Precious Stuff.

Perfectie in het onperfecte

Niet geheel toevallig, vanuit een vooraf gekozen thema, werkt hij zijn series uit. Ideeën en thema's die teruggrijpen naar eigen observaties of vertrekken vanuit het bijeengesprokkelde materiaal zelf. Soms wat filosofie of commentaar (een verdraaiing van schema's zoals die in de sociale wetenschappen), of met een zweem van persiflage. Maar wezenlijk is telkens weer het spelen met de visuele kwaliteit van het gebruikte materiaal, met verhoudingen, texturen, vormen. Met daarbij het consistent vermijden van het te ‘affe’, het gladde, het gepolijste, het perfecte.

De tentoonstelling is te zien van 1 t/m 23 juli 2022.

Dit vind je misschien ook leuk...