Passie en serieus hard werken bij het Vierdaagse Orkest

Het laatste concert van het Vierdaagse Orkest 2023 vindt plaats op zondag 23 juli om 15.00 uur in het prachtige Openluchttheater de Goffert van Nijmegen. Tickets à €7,50 zijn te bestellen via vierdaagseorkest.nl. Het orkest bestaat uit meer dan zeventig veelal jonge artiesten. Zij reizen in de week van de Vierdaagse door het Rijk van Nijmegen en het Land van Cuijk voor hun concertreeks.

Passie

Esmee is zangeres bij het Vierdaagse Orkest. Ze kijkt ontzettend uit naar de concerten: “Heerlijk muziek maken met allemaal gepassioneerde mensen. We werken er hard en serieus naartoe, maar hebben ook de grootste lol. Dat maakt het Vierdaagse Orkest gewoon fantastisch.”

De zangers, dansers en muzikanten van het Vierdaagse Orkest laten tijdens de week van de Nijmeegse Vierdaagse het beste van zichzelf zien. “Ik doe ieder jaar weer mee, omdat het orkest een hele goede balans heeft tussen heel veel energie, plezier en kwaliteit. Het niveau is voor een groep amateurs heel hoog, waardoor ik elk jaar weer leer”, vertelt klarinettist Willem.

Rock tot filmmuziek

Van pop tot musical en van rock tot filmmuziek: de variatie is groot tijdens het avondvullende concert. Het publiek kan genieten van vele bekende nummers, maar ook van muziek die zal verrassen. Zoals Paconchita, dit jaar het favoriete stuk van trompettist Janine: “Vooral door de fijne zomervibes en door de gave trompetpartijen. Dit maakt me trots op mijn collega’s!”

De muzikale leiding is in handen van dirigent Bart van Zutven, die het orkest al jaren met enthousiasme leidt. Stephanie Bongers - van Werkhoven is de coach van de zanggroep, waar ze zelf ook tussen staat te stralen tijdens de concerten. De dansers van Dance Department Malden staan op het podium onder leiding van Janne van Lanen.

Concerttour

Het Vierdaagse Orkest treedt in totaal zeven keer op. Na de première in de schouwburg van Cuijk op zaterdag 13 juli volgt het concert op de gezellige Markt in Wijchen op dinsdagavond 18 juli. In Groesbeek speelt het Vierdaagse Orkest op het Dorpsplein op woensdagavond 19 juli. Een dag later is het concert op de Maaskade in Cuijk.

Zaterdag 22 juli keert het Vierdaagse Orkest terug naar de Weijer in Boxmeer. Het orkest sluit de concertreeks af op zondag 23 juli in het Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Alle avondconcerten beginnen om 19.30 uur. Uniek dit jaar: het Vierdaagse Orkest speelt op vrijdagochtend tijdens de doortocht van wandelaars ook op de Cuijkse Maaskade.

Dit vind je misschien ook leuk…