Openlucht Bio-scoop op regeneratieve boerderij Bodemzicht

Ons dagelijks leven is nauwer verweven met de aarde dan we ons vaak realiseren. De bodem, die de cruciale schakel vormt tussen de natuur en de menselijke samenleving, speelt een essentiële rol in ons bestaan. Recent onderzoek heeft aangetoond dat het landschap waarin we leven, de kwaliteit van ons voedsel en het welzijn van al het leven om ons heen direct beïnvloed worden door de gezondheid van de bodem.

In het kader van het 'Bodemleven Programma' bundelen kunstenaars en wetenschappers hun krachten om de complexe interacties die zich onder het aardoppervlak afspelen te onderzoeken en onze relatie met dit fascinerende ecosysteem te begrijpen. Dit programma heeft als doel om de rijke wereld van de bodem met het publiek te delen en inzicht te verschaffen in de onderliggende processen.

Op Boerderij Bodemzicht wordt een uniek openluchtevenement georganiseerd, waarbij bezoekers zich letterlijk in het veld bevinden temidden van een inspirerende omgeving. Met een drankje in de hand kunnen ze genieten van twee avonden vol verrassingen:

Avond 1: 'Leven & Dood & Leven' - Deze avond staat in het teken van het geluid van bodemleven. Bezoekers worden ondergedompeld in een audiovisuele ervaring die de verborgen geluiden van de bodem tot leven brengt.

Avond 2: 'Funky Fungi' - Op deze avond duiken we dieper in de wereld van schimmels en slijmzwammen, en ontdekken we hun ongelooflijke diversiteit en belangrijke rol in ons ecosysteem.

Met ruimte voor 50 tot 80 deelnemers per avond biedt dit unieke openluchtevenement een intieme setting waarin bezoekers kunnen genieten van films, de frisse buitenlucht en boeiende gesprekken.

Informatie over inschrijven en programmatijden, zie hier

Dit vind je misschien ook leuk…