Wintertuinfestival navigeert door november met fictie als gids

Op zaterdag 27 november in poptempel Doornroosje komen de schrijvers en artiesten samen die een maand lang voorbij zijn gekomen. Kortom: de festivalmaand als blikverruimer en de festivalavond als ontmoetingsplek. Met onder meer Connie Palmen, Hannah Bervoets, David van Reybrouck, Raoul de Jong, Christine Otten en nog veel meer gevestigd en opkomend talent.

Sinds 1 november is het Wintertuinfestival 2021 van start. Tot en met de festivalavond op zaterdag 27 november in Doornroosje verschijnen er wekelijks verdiepende interviews, publicaties, podcasts en meer op online literaire platform Notulen van het Onzichtbare. Ook zijn er diverse programma's waar de festivalbezoeker live bij aan kan sluiten, waaronder de opnames van de podcastreeks Radio Debuut, het Engelstalige en digitale symposium Conversations: The Future of Authorship, De A.L. Snijders Wandelleesclubs en de Close Reading Club.

Literaire expedities

Op woensdag 17 november is de Literaire expeditie ‘Waar ben je?’, waarin drie aansluitende programma's in het Festivalhuis, Theater VIER en muZIEum onderzocht wordt welk effect ruimte heeft op onze verhalen. Met onder andere schrijvers Christine Otten, Sholeh Rezazadeh, Corinne Heyrman en acteur Peter Faber.

Een week later op woensdag 24 november neemt kunstenaar Richard Kofi in de Literaire expeditie: Drapetomania de bezoeker mee op een reis door de tijd, via een korte film met dans, muziek en taal. Drapetomania verwijst naar de gelijknamige vermeende aandoening die tot slaaf gemaakten ertoe zou zetten hun gevangenschap te ontvluchten. Tickets kosten € 7,-/€5,- en zijn te verkrijgen via wintertuinfestival.nl.

Writer in Residence Katarina Mitrović

De Servische schrijver Katarina Mitrović is de eerste gast in het gloednieuwe internationale Writer in Residence-programma van Wintertuin. De hele maand november schrijft en verblijft Katarina in het Besiendershuis aan de Waal, waarvandaan ze de stad verkent en nieuwe schrijvers en lezers ontmoet. Op de festivalavond, waar ze ook voor zal dragen, wordt ze uitgebreid geïnterviewd door schrijver Nikki Dekker. Na afloop laat Katarina een literair spoor na in de stad: een tekst over haar verblijf die vertaald en gepubliceerd zal worden na haar vertrek.

De weg met A.L. Snijders

Na het succes van Jaap Robbens Biografie van een Vlieg is De Nieuwe Oost | Wintertuin dit jaar terug met een nieuw posterverhaal, waar de hele maand november coronaproof en in de buitenlucht van genoten kan worden. De weg. Taoïstisch wandelen met A.L. Snijders is een ode aan de dit jaar overleden A.L. Snijders, uitvinder en grootmeester van het zeer korte verhaal. De routebeschrijving en plattegrond staan op wintertuinfestival.nl/deweg en zijn boevendien op verschillende plekken in Nijmegen te verkrijgen.

Het volledige on- en offline festivalprogramma is te vinden op wintertuinfestival.nl. Tickets voor 27 november kosten € 17,50/€ 12,50 en zijn te koop via de website.

Dit vind je misschien ook leuk...