Ontmoetingen en verdieping bij Music Meeting Festival

Op 27, 28 en 29 mei vindt de 37e editie plaats van Music Meeting Festival in het Nijmeegse Park Brakkenstein, met op het programma onder andere ESINAM, Liraz, PoiL Ueda, Meridian Brothers, COLECTIVA en artists in residence Emine Bostancı en Jamie Peet. Naast tal van concerten, biedt Music Meeting een aanvullend programma, waar ontmoeting en verdieping centraal staan. Met onder andere: Sounds of Change feat. HAN Here And Now + special guests, Shelter City gast Mamikon, Andrea Voets: Millennial History en Sounds of Home.

All Ears Area

In het hart van het festivalterrein, in de zogeheten All Ears Area, biedt Music Meeting jaarlijks een doorlopend randprogramma vol interviews en muzikale meet-ups met festivalartiesten. De All Ears Area is vernoemd naar het online muziekkanaal Music Meeting All Ears, dat in 2021 werd gelanceerd. In 2023 geven we in de All Ears Area ook uiting aan de festivalthematiek ‘The light is always changing’, door middel van een aantal presentaties:

Sounds of Change: HAN Here And Now + Nawras Altaky, Maryana Golovchenko en Sander van Goor (27 mei).

Sounds of Change is een organisatie die de kracht van muziek inzet in conflictgebieden en ter plekke werkt met kinderen en jongeren. De musici van de band HAN Here and Now zijn nauw betrokken bij Sounds of Change. Speciaal voor Music Meeting Festival hebben zij een performance ontwikkeld, samen met drie gastmusici: de Oekraïense zangeres Maryana Golovchenko, de Syrische ud-speler en zanger Nawras Altaky en gitarist en muziektherapeut Sander van Goor.

Mamikon, Shelter City gast (27 mei)

De veertigjarige Mamikon is een LHBTQIA+-rechtenverdediger uit Armenië. Gedurende drie maanden is Mamikon te gast in ‘Shelter City’ Nijmegen. Hij wil zijn netwerk uitbreiden met relevante organisaties en bewustzijn creëren voor de LHBTQIA+-rechten in Armenië. Hij wordt hierbij begeleid door Bureau Wijland. Op Music Meeting neemt hij ons mee in zijn levensverhaal en zijn missie.

Millennial History (28 mei)

In Millennial History staat muzikant en journalist Andrea Voets stil bij toonaangevende momenten in de recente Europese geschiedenis. Millennial History begon als podcast die al snel erkenning kreeg als 'best of human interest audio '22'. Op Music Meeting Festival komen verhalen en muziek samen in één geheel, gecomponeerd en uitgevoerd door Andrea Voets (zang en harp), Luke Deane (toetsen) en Sarah Jeffery (fluiten).

Sounds of Home (29 mei)

Dit programma is ontwikkeld door Music Meeting junior-programmeur Julia Koenen. Musici en publiek worden aan elkaar verbonden, waarbij het uitwisselen van - en het luisteren naar - elkaars ideeën centraal staat. Zo wordt gezamenlijk een vernieuwend en inspirerend resultaat gecreëerd. Host Maite Hontelé leidt de improvisatiesessie uitgevoerd door twee musici van COLECTIVA.

Dagkaarten en passe-partouts zijn te koop via musicmeeting.nl. Korting voor jongeren tussen 16-26 jaar, kinderen tot 16 jaar gratis toegang.

Dit vind je misschien ook leuk…