Nijmeegse Winterweken aangepast: alleen buiten en digitaal

Wegens de lockdown is een deel van het programma van de Nijmeegse Winterweken geannuleerd: alles wat in de Stevenskerk zou plaatsvinden, kan niet doorgaan. Wel blijft het mogelijk om in de binnenstad van Nijmegen prachtige lichtsculpturen te bewonderen, een CityQuiz te spelen en de Sprookjesroute te lopen. Houd hierbij de huidige coronamaatregelen in acht, en kom dus met maximaal twee mensen of één huishouden. Je wens voor de Winterwensboom kun je digitaal insturen op Nijmeegsewinterweken.nl.

CityQuiz

Stel jouw kennis van Nijmegen op de proef met de CityQuiz terwijl je de groene lijn van Walk of the Town volgt langs 30 highlights van de stad. Beantwoord je de vragen onderweg goed en ook nog het snelst? Dan kun je cadeaubonnen winnen van lokale ondernemers! Je kiest je eigen startmoment via de mobiele website, vanaf 19 december online op nijmeegsewinterweken.nl.

Sprookjesroute langs lichtsculpturen

De Winterfee vertelt: “Er was eens, lang geleden, een jongetje dat midden in de alleroudste stad van het land woonde. Vanwege zijn mooie bos rode krullen, noemde oma Mariken hem liefkozend Krullie. Tijdens de Nijmeegse Winterweken mag hij één wens doen en op het moment dat hij deze uitspreekt gebeurt er iets magisch…” Wil jij weten hoe dit verhaal verder gaat? In de binnenstad staan diverse bijzondere lichtsculpturen. Bij ieder object vind je een QR-code. Als je deze scant, krijg je een filmpje te zien waarin de Winterfee een deel van het verhaal vertelt. Zo weet jij aan het einde van de route wat er met de magische wens van Krullie gebeurt. De route start bij de lichtgevende schaatsende Pinguin in de Burchtstraat, op de hoek bij ’t Hoogstraatje.

Digitale WinterWensboom

Komend weekend ontvangen de inwoners van Nijmegen een kaartenset in de brievenbus, verspreid bij De Brug, met onder meer een wenskaart. Het was de bedoeling deze te hangen in de WinterWensboom in de Stevenskerk, maar je kunt nu vanaf 19 december je wens digitaal indienen op nijmeegsewinterweken.nl. Jong en oud kan een mooie wens doen: maak je vriendje/vriendinnetje, oma, buurman of partner blij! Wie kan er even een echt lichtpuntje gebruiken in deze tijd? Elke dag van de Nijmeegse Winterweken, van 19 december t/m 3 januari, gaat een wens in vervulling! Zo zorgde Felicia er bijvoorbeeld vorig jaar voor dat de keeper van N.E.C. het kindervoetbalfeestje van haar broertje bezocht, en gaat Emi samen met de Winterfee zieke kinderen verrassen in een prachtige prinsessenoutfit.  

Ontmoet de Winterfee digitaal tijdens de officiële opening van de Nijmeegse Winterweken, a.s. zaterdag om 11 uur! Kijk hiervoor (en voor het volledige programma) op nijmeegsewinterweken.nl of de social media kanalen van IntoNijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk