Nijmeegse podia schreeuwen het van de daken: het wordt mooier dan ooit!

We zingen, dansen, sjansen, feesten, stralen, verhalen, spelen, geven en leven weer. Het wordt weer mooi! Op vrijdag 18 juni roepen in Nijmegen de Stadsschouwburg en De Vereeniging, LUX en Lindenberg het van de daken, we zijn weer open! Om 20.00 uur wordt, samen met culturele instellingen door heel het land, aandacht gegenereerd voor het feit dat wij weer artiesten en bezoekers mogen ontvangen.

Mooier dan ooit

Wat is dat toch met theater? Dat gevoel dat je alleen dáár ervaart. Die rode loper. Dat geroezemoes voor de voorstelling. Dat kolkende applaus. Wat hebben we het gemist! En als we straks weer naar het theater mogen, worden die magische momenten ongetwijfeld… mooier dan ooit! De landelijke campagne Mooier dan ooit is een initiatief van het Nationaal Theaterfonds.

Live optredens 18 juni

Op 18 juni om 20.00 uur brengen musici en artiesten in heel het land korte optredens in de buitenlucht. In Nijmegen zijn er optredens van enkele minuten op het balkon van de Stadsschouwburg (Introdans) en in de tuin van De Vereeniging (Phion), bij LUX (studenten van ArtEZ Bachelor of Dance) en bij de Lindenberg (stadsdichter Heidi Koren ), om ‘van de daken te schreeuwen’ dat cultureel Nijmegen weer open is.

Culturele sector als eerste dicht

Op 12 maart 2020, de avond na de allereerste corona-persconferentie, sloten de culturele instellingen hun deuren vanwege de pandemie. Theatermedewerkers werkten met man en macht om kaartkopers van voorstellingen en concerten op 12 maart en de aansluitende periode te informeren. Programma’s werden, soms tot drie keer toe, verplaatst. Vele voorstellingen en concerten moesten helaas worden geannuleerd. Een klein deel van het programma kon, gelukkig, voor kleine aantallen bezoekers live doorgaan. En, dankzij uitbreiding van technische middelen en vaardigheden werd streaming mogelijk. Zo vond de succesvolle eerste editie van de Piano Biënnale (vanuit De Vereeniging Nijmegen en Musis Arnhem) zelfs geheel online plaats. Deze digitale alternatieven waren echter een pleister op de wonde. Er gaat immers niets boven een live ervaring, programma’s door live artiesten voor een live publiek. Dus: hoera dat we weer open mogen!

Actuele info

Houdt de websites en social media-kanalen van de verschillende podia in de gaten voor actuele info.
www.lux-nijmegen.nl
www.delindenberg.com
www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Dit vind je misschien ook leuk