Niemand in het Bijzonder bij Expo Bart

Nog tot en met zondag 23 april is de multimediale installatie Niemand in het bijzonder van beeld- en theatermakers DeJong&DeWitte te bezoeken bij Expo Bart. Niemand in het bijzonder is een museale bewerking op de eerdere installatie Ik Was Hier. De makers nemen je met filmbeelden, ensceneringen en geleid door een voice-over mee door het huis van een overleden buurtgenoot. DeJong&DeWitte brengen met deze installatie een ode aan de ongeziene mens.

Niemand in het Bijzonder

Op ontdekkingstocht in het huis van een onbekende. Wat voor leven zou hij hebben geleid? Wat vertellen zijn spullen over hem? Na het overlijden van een buurman zonder nabestaanden realiseerden DeJong&DeWitte zich hoe weinig ze – op een paar aannames na – van hem wisten. ‘Zijn leven en dood waren niemand opgevallen. Een pijnlijk besef, maar ook herkenbaar voor velen. Iedereen kan zich de vraag stellen: in hoeverre kennen wij elkaar?’

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk de teaser en plan je bezoek!

Reserveer jouw bezoek

Het is verplicht om te reserveren voor deze installatie. De multimediale installatie nog te zien tot en met 23 april. Klik hier om te reserveren. Let op: de voice-over is in het Nederlands.