Museum Het Valkhof is 24/7 open op 'Valkhof voor thuis', dit is er te zien en te beleven

De deuren van Museum Het Valkhof blijven, net als die van alle culturele instellingen, nog wat langer gesloten. We werken ondertussen hard door in het museum voor het programma daarna én aan leuke content voor Valkhof voor thuis zoals podcasts, online theater, een nieuwe #museumlegochallenge ronde en meer. En wat dacht je van een nieuwe serie met Nijmegenaar van het jaar, boswachter Tim Hogenbosch?

Baum & Leahy, in samenwerking met Richard Beckett, Host, 2019. Glas, textiel, wol, hennep, deurmatten, boekweit, lijnzaad, kapokvezels, bio-receptief beton, hars, geosmin moleculen, kombucha, aarde, microben in de ruimte en je lichaam. Courtesy de kunstenaars en Richard Beckett. Foto Thomas Adank.

De Pest - De Podcast. Voorbereiden op De Pest vanuit je luie stoel, onderweg, of tijdens je dagelijkse ommetje.

De Pest neemt je vanaf 25 februari in het museum mee op een aangrijpende reis, van angst en dreiging, via een zoektocht naar hoop, troost en saamhorigheid, tot het vinden van nieuwe oplossingen. Als voorbereiding op je bezoek nemen we je in De Pest - De Podcast alvast mee in de geschiedenis en opmerkelijke feiten van deze bijzondere infectieziekte. Wat weten we? Hoe verspreidde de ziekte zich? Hoe heeft de pest zijn sporen nagelaten in kunst en cultuur? En wat zijn de parallellen met de huidige coronacrisis?

De Eigenwijze Theepot. Laat je inspireren door kleuren, spullen en verhalen | Maak je eigen kunstwerken

Speciaal voor de tentoonstelling van Ineke Hans en Erik Mattijssen ontwikkelde Susanne Roos een theatervoorstelling vanaf 4 jaar. Nu het museum gesloten is, kun je thuis genieten van de voorstelling en de beelden van de tentoonstelling!

Nog op zoek naar een uitdaging voor het gezin in deze lockdown periode? We maakten een kunstles speciaal voor bij de Eigenwijze Theepot video van Susanne Roos over alledaagse dingen. 1. Kies thuis een alledaags ding uit en kleur, klei of creëer het na. 2. Maak nog een versie van je kunstwerk, maar dan eigenwijs! De hele les vind je op Valkhof voor thuis. Gelukt? Stuur dan je foto op naar redactie@museumhetvalkhof.nl en wie weet wordt het op social media gedeeld.

#museumlegochallenge. Bouw een museumobject na en WIN 40 euro Lego-tegoed bij de Blokkenpiloot

Je hoeft je niet te vervelen! Nu je helaas niet kunt genieten in het museum, dagen we je uit zelf aan de slag te gaan. Laat je inspireren door de kunstwerken van Museum Het Valkhof en bouw je favoriete museumobject in Lego na! Deel een foto van je bouwwerk op social media, tag @museumhetvalkhof met #museumlegochallenge. Of mail je foto naar redactie@museumhetvalkhof.nl. Wie weet win jij een van de cadeaubonnen ter waarde van 40 euro van de Blokkenpiloot (@blokkenpiloot), dé Lego winkel van Nijmegen! Wil je inspiratie opdoen? Check onze socials voor de mooiste foto’s van de museumcollectie, of kijk op museumhetvalkhof.nl of collectiegelderland.nl.

Je kunt meedoen t/m 9 februari. Houd onze socials in de gaten voor de derde ronde!

Dit vind je misschien ook leuk