Mashed Culture in Nijmegen

Op zondag 3 april geeft de Lindenberg een podium aan de interculturele talkshow Mashed Culture. Boeiende verhalen, muzikale optredens en persoonlijke interviews vormen de aanleiding voor nieuwe ontmoetingen en verbindingen tussen mensen met uiteenlopende achtergronden.  

Over Mashed Culture 

Nijmegen heeft een schat aan interessante internationale cultuurbeoefenaars die vaak onzichtbaar blijven voor het grote publiek. Nu ons reisgedrag in de afgelopen jaren is veranderd, willen we internationale ontmoetingen in de eigen omgeving juist blijven stimuleren. De culturele diversiteit van Nijmegen geeft daarvoor mooie kansen.   

Kunst & cultuur vanuit diverse achtergronden 

Mashed Culture wil graag een stem geven aan die verschillende amateurs en (semi)professionals die vanuit hun eigen interesse en achtergrond kunst & cultuur beoefenen en delen. In de talkshow spreken we met diverse artiesten en culturele initiatiefnemers met verschillende culturele achtergronden. Een inspirerende middag vol optredens en nieuwe ontmoetingen! 

Artiesten en sprekers 

Tijdens Mashed Culture zal onder meer Javid Ardani optreden, een conservatoriumstudent uit Iran die de Iraanse fluit bespeelt. Mohanad Ataya en Ron Vervuurt brengen Syrisch verteltheater, muzikaal begeleid op de oed. Sara Hamo en Shaleh Bakri treden op met zang en muziekinstrumenten. Daarnaast wordt gesproken met Stichting Mawteni, een stichting die mensen met verschillende culturele achtergronden met elkaar wil verbinden.  

Praktische informatie 

Mashed Culture vindt plaats op zondag 3 april van 15.00 tot 17.00 uur in de Lindenberg. Kaartenzijn nu te koop voor €5,- via www.delindenberg.com. De gesprekken worden gevoerd in het Nederlands.Deze bijeenkomst wordt georganiseerd op initiatief van Hein van der Pasch. De presentatie en interviews zijn in handen van Guido Matthée. 

Doe-het-zelf 

Deze talkshow is onderdeel van de programmatak Doe-het-zelf. Een programma van, voor en door Nijmeegse bewoners waarmee de Lindenberg haar deuren opent voor creatieve ideeën. Meer informatie: www.delindenberg.com/doe-het-zelf  

Dit vind je misschien ook leuk...