Lux Vertoont Als Allereerste In Nederland De Nieuwste Wes Anderson-film

De nieuwste film van Wes Anderson, Asteroid City, gaat déze maand wereldwijd in première. Vanaf donderdag 8 juni 0.00 uur mag deze film in de Nederlandse bioscopen vertoond worden. Daarom organiseert arthouse LUX op donderdag 8 juni om 00.01 uur een exclusieve voorpremière en krijg je de kans om als allereerste in Nederland Asteroid City in de bioscoop te beleven! Er is een beperkt aantal kaarten in de verkoop, op = op.

Asteroid City ging in wereldpremière in de competitie van het filmfestival in Cannes half mei. Op donderdag 22 juni gaat Asteroid City in première en is de film dagelijks te zien in LUX en andere filmtheaters en bioscopen in het land. De film neemt de kijkers mee naar een klein dorpje midden in de woestijn waar jonge ‘space cadets’ en ‘stargazers’ samenkomen voor de jaarlijkse conventie. Vanuit het hele land zijn ze naar Asteroid City gekomen voor onderling kameraadschap en wetenschappelijke competitie, nietsvermoedend dat hun conventie spectaculair zal worden verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen.

Sterrencast

Zoals de meesten gewend zijn van Wes Anderson is ook deze nieuwste film gevuld met pastelkleurige settings en neem je een kijkje in een wereld die is doorgedacht tot in de allerkleinste details. Een prentenboek vol excentrieke personages gespeeld door een enorme sterrencast. Onder andere te zien zijn Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Adrien Brody, Steve Carell en Margot Robbie.

Wes Week

Ter ere van zijn nieuwste film vertoont LUX ook een selectie uit het oeuvre van Wes Anderson tijdens de Wes Week. Met een marathondag op zondag 18 juni met de films: Fantastic Mr. Fox, The Grand Budapest Hotel en Moonrise Kingdom en reguliere vertoningen op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 juni.

Meer informatie & kaartverkoop

Kaarten voor de nachtelijke voorpremière en de filmvertoningen van de Wes Week kosten € 11,00 regulier (student/CJP/MBO € 7,00 / LUX Vriend € 8,00 / Cineville gratis) en zijn te koop via lux-nijmegen.nl/wesweek.

Dit vind je misschien ook leuk…