LUX & Radboud Universiteit starten podcast rondom eenzaamheid

Arthouse LUX start samen met Via Berlin en de Radboud Universiteit een podcast(serie) over eenzaamheid in Nijmegen, als onderdeel van de programmareeks ‘Instant Loneliness’ die in maart van start gaat. In deze podcast hoor je hoe inwoners van Nijmegen naar deze periode kijken en wordt de eenzaamheid uit de stad verklankt. Voor deze serie zijn LUX en de RU nog op zoek naar verhalen van Nijmegenaren.

LUX, de Radboud Universiteit en Via Berlin maken deze podcastserie om zo het thema eenzaamheid bespreekbaar te maken. Om samen eenzaamheid te omarmen; het is een onderdeel van het leven. Maar hoe klinkt het geluid van eenzaamheid in Nijmegen? LUX doet een oproep aan Nijmegenaren om in gesprek te gaan met iemand in eigen omgeving over wat deze tijd voor diegene betekent. Hoe is het om niemand te zien, om niemand vast te houden? Wat mis je het meest? En wat ervaar je als je eenzaam voelt?

Oproep: wat betekent eenzaamheid voor jou?

Ga in gesprek met je ouder, kind, oma, beste vriend(in) of buurman/-vouw over wat deze tijd voor diegene betekent. LUX hoort graag van alle mensen, in alle leeftijdscategorieën. Hoe diverser de verhalen, des te kleurrijker wordt de podcast(serie). Neem het geluid van je interview(s) op en stuur de voicemessages uiterlijk vrijdag 26 februari naar productie@viaberlin.nl. Wie weet luisteren we dit over jaren nog eens terug en zeggen we; ‘O ja, zo voelde dat toen’. Meedoen of meer informatie? Ga dan naar: lux-nijmegen.nl/podcast-eenzaamheid.

Over de nieuwe programmareeks Instant Loneliness

In de week van zondag 14 t/m donderdag 18 maart 2021 gaat de nieuwe programmareeks ‘Instant Loneliness van start die LUX, Via Berlin en vele organisaties uit Nijmegen samen hebben opgezet. Middels workshops, gesprekken, theater, muziek en films staat de verdiepende kant van eenzaamheid centraal. In maart 2021 vindt er een reeks online programma’s & -workshops plaats en wordt een podcast(serie) over eenzaamheid in Nijmegen gelanceerd. Verder vinden er gedurende het jaar diverse programma’s rondom dit thema plaats en in het najaar zal de gelijknamige muziektheatervoorstelling van Via Berlin en Cello Octet Amsterdam in LUX te zien zijn.

Meer informatie: lux-nijmegen.nl/instant-loneliness

Dit vind je misschien ook leuk