LUX & In-Edit vertonen drie speciale muziekdocumentaires

Arthouse LUX organiseert in samenwerking met In-Edit Muziekfestival op zaterdag 3 juli een speciaal filmprogramma met drie prachtige muziekdocumentaires: The Songpoet, Jimmy Is Punk en My Darling Vivian. Alle vertoningen zijn inclusief inleiding en/of Q&A.

In-Edit is een muziekfestival dat nieuwe internationale- én Nederlandse muziekdocumentaires door het hele land vertoont. Daaromheen vinden live concerten van muzikanten plaats en worden Q&A’s met artiesten en regisseurs gehouden. In samenwerking met In-Edit vertoont LUX op zaterdag 3 juli de volgende drie titels:

The Songpoet (16.30 uur) – over het leven van folkzanger en -songwriter Eric Andersen, die nummers schreef voor o.a. Johnny Cash en Bob Dylan. Inclusief Q&A met Andersen zelf na afloop van de filmvertoning.

Jimmy Is Punk (19.15 uur) – vertelt het verhaal van de Nederlandse punkband PANIC. Inclusief Q&A met regisseur Duco Donk en Michiel van ’t Hof (gitarist PANIC) en Piet van Dijk (bassist PANIC), gepresenteerd door Wim Koens.

My Darling Vivian (21.15 uur) – volgt het romantische, hartverscheurende verhaal van Vivian Liberto, de eerste vrouw van Johnny Cash en moeder van hun vier dochters. Met digitale inleiding van regisseur Matt Riddlehoover en producent Dustin Tittle.

Dit filmprogramma van LUX en In-Edit vindt plaats op zaterdag 3 juli in LUX. Kaarten (€10,00 per film) zijn te koop via: www.lux-nijmegen.nl/in-edit-muziekfestival 

Dit vind je misschien ook leuk