LUX & ENFF organiseren filmvertoningen uit Oost-Europa

Arthouse LUX organiseert in samenwerking met Eastern Neighbours Film Festival (ENFF) op zaterdag 26 juni een speciaal filmprogramma met drie korte filmvertoningen uit Bosnië en Herzegovina. Artistiek directeur Rada Sesic van ENFF verzorgt een inleiding bij dit programma. Te zien zijn de titels Airborne, A Day on the Drina en My Aunt in Sarajevo.

Rondom de release van Quo Vadis, Aida? (Jasmila Žbanić) – vanaf donderdag 1 juli te zien in LUX – hebben LUX en ENFF samen drie prachtige titels geselecteerd uit Bosnië en Herzegovina. Eastern Neighbours Film Festival is hét festival voor de beste recente films uit Oost- en Zuidoost-Europa, van actuele speelfilms en betekenisvolle documentaires tot korte films. Airborne is een documentaire van Oscargenomineerde regisseur Jasmila Žbanić over de angsten die haar man overhield aan de oorlog; A Day on the Drina is een indrukwekkende korte documentaire van Ines Tanović over massagraven die in de rivierbedding gevonden werden; en het innemende verhaal My Aunt in Sarajevo van Goran Kapetanović vertelt over de verdraaide werkelijkheid in het Sarajevo van na de oorlog.

De Eastern Neighbours Film Festival-special is op zaterdag 26 juni om 16.00 uur te zien in LUX. Kaarten (€10,00) zijn te koop via: lux-nijmegen.nl/eastern-neighbours-festival.

Dit vind je misschien ook leuk