Lindenberg Cultuurhuis presenteert nieuw seizoen met cursussen en theatervoorstellingen

Op woensdag 1 juni 2022 starten bij de Lindenberg de cursusinschrijvingen en de kaartverkoop van theatervoorstellingen voor het nieuwe seizoen, dat loopt van september 2022 t/m mei 2023. In het theater staan zowel grote namen als nieuwe ontdekkingen op de verschillende podia. Het cursusseizoen biedt zowel klassiekers die je al van de Lindenberg gewend bent, maar de Lindenberg heeft ook veel nieuwe cursussen ontwikkeld. Het complete theaterprogramma is vanaf woensdag 25 mei al te bekijken via de website van de Lindenberg.

Vooruitblik cursusaanbod

Vanaf half september zijn er weer veel creatieve cursussen en lessen te volgen bij de Lindenberg. Met muzieklessen op vele instrumenten en bijna 500 cursussen in dans, muziek, beeldende kunst, schrijven en theater, gegeven door de beste kunstvakdocenten, is er voor ieder wat wils. Klassiekers die je wellicht al van de Lindenberg kent, zoals cursussen in moderne dans, schilderen of creatief schrijven, maar komend seizoen staan er ook veel nieuwe cursussen op de planning. Zo kunnen jongeren leren creatief programmeren of pottenbakken, staan er voor volwassenen onder anderen een podcastcursus en zangspreekuur op het programma en leren kinderen de flamenco dansen.

Vooruitblik theaterprogramma volwassenen

Vanaf september is er wederom een veelzijdig aanbod aan voorstellingen voor volwassenen in de Lindenberg te ontdekken. Zo staan er diverse gevestigde cabaretiers op het programma, waaronder Pieter Derks, Martijn Koning en Erik van Muiswinkel. Naast de grote namen staan komend seizoen ook weer verschillende nieuwe makers op het podium, zoals het duo n00b (winnaars Amsterdams Kleinkunst Festival 2021), Ramon Chatrer (winnaar Groninger Studenten Cabaret Festival 2020) en Lotte Velvet (winnares Amsterdams Kleinkunst Festival 2020). Tot slot worden er diverse uitstapjes naar andere genres gemaakt, met o.a. muziektheater van Elke Vierveijzer en Mira van der Lubbe, een inclusieve voorstelling van Speels Collectief en theater van DAMN, HONEY en Boys Won’t Be Boys.

Vooruitblik theaterprogramma jeugd

Ook de kleinste bezoekers kunnen komend seizoen weer kiezen uit een keur aan jeugdvoorstellingen, met diverse genres als muziektheater, dans en poppenspel. Zo neemt Tg. Winterberg je met hun voorstelling Aan de andere kant (4+) mee in een wereld vol knotsgekke vooroordelen, die erom schreeuwen om van een andere kant bekeken te worden. Klein Amsterdam Producties brengt een magische voorstelling over ons brein - Professor S. (6+) - gebaseerd op de kinderboekenserie van Erik Scherder, Fred Diks en Mariëlla van de Beek. De ZAAk A & Annelies Appelhof spelen Wie JIJ dAn wel niet bent (10+); een ontregelend uurtje denk-spektakel over de vraag: kun je kiezen wie je bent, of ben je gewoon wie je bent?

Praktische informatie

Het complete theaterprogramma is vanaf woensdag 25 mei te bekijken op de website van de Lindenberg. De cursusinschrijvingen en kaartverkoop voor theatervoorstellingen gaan op woensdag 1 juni van start via www.delindenberg.com.

Dit vind je misschien ook leuk...