Lezing over INSPIRATIE door Ap Dijksterhuis

Inspiratie drijft ons voort. Het is het fundament van wetenschap, kunst, literatuur, muziek en andere grote prestaties. Ap Dijksterhuis legt in zijn nieuwe boek uit wat inspiratie, misschien wel de mooiste verworvenheid van het brein, is. Waarom we het hebben, hoe het werkt en hoe we het krijgen. Met recente ontwikkelingen uit de neurowetenschap en psychologie beziet hij inspiratie in samenhang met creativiteit, motivatie, nieuwsgierigheid en de functie van onze hersenen in het algemeen.

Ap Dijksterhuis geeft donderdag 29 september een lezing over dit boeiende onderwerp.
Aanvang 19.00 uur (tot 20.30u) en de toegang is gratis.
Graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl of 024-3020130.
Locatie: Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Marikenstraat 29 in Nijmegen.

Mythes worden ontkracht. Inspiratie komt ons niet per ongeluk aanwaaien om dan ineens weer in de mist te verdwijnen.

Inspiratie dwing je af, het is de beloning voor eerder geleverde arbeid. Ook is het misleidend om het af te zetten tegen inspanning. Inspiratie en transpiratie horen bij elkaar, het zijn danspartners die elkaar tot grotere hoogte kunnen brengen. Inspiratie is onmisbaar bij het leveren van topprestaties, of het nu een kunstschilder betreft, een schrijver, een wetenschapper, een componist of een topchef. Ten slotte is inspiratie geen voorrecht van een geniale enkeling. Inspiratie krijgt iedereen die daarvoor kiest. Ook jij.

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit, schrijver en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij o.a. Het slimme onbewuste, Op naar geluk, Wie (niet) reist is gek, het kinderboek Tussen je oren, Wegwee en de novelle Bart. Van zijn boeken zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Dit vind je misschien ook leuk...