Laatste kans: Metamorfosen (8+) in Theater het Badhuis

Tijdens deze meivakantie is de voorstelling Metamorfosen (8+) van Theatergroep Kwatta voor het laatst te zien in Utrecht, Haarlem en Nijmegen. Deze voorstelling wordt met veel enthousiasme ontvangen – zowel door pers als publiek. Het is de laatste productie die Kwatta onder haar naam zal spelen. Daarom is er een petitie gestart door fans en bewonderaars van het werk van de theatergroep, die al meer dan 1500 keer is ondertekend.

Extra voorstellingen meivakantie

Na 20 fantastische jaren vol buitengewone acteurs, spraakmakende teksten en gevierde voorstellingen, zoals Mariken, Jabber, Mismuis, Blote Konten en nog zo veel meer, is Metamorfosen de kers op de taart. Na de succesvolle première in Theater het Badhuis, speelt de voorstelling Metamorfosen binnenkort in diverse theaters in het land. Zo is deze te zien op 24 april in Stadsschouwburg Utrecht en op 3 mei in SCHUUR, Haarlem en ook nog in Theater het Badhuis op 30 april, 1, 6, 7 en 8 mei.

Metamorfosen is een humoristische en ontroerende voorstelling, boordevol herkenbare verhalen en met livemuziek van Camerata Trajectina – wederom een succesvolle samenwerking tussen schrijver Jibbe Willems en regisseur (en Kwatta’s artistiek directeur) Josee Hussaarts. Tickets zijn te koop op www.kwatta.info.

Petitie ‘Red theatergroep Kwatta’

“Kwatta is al 20 jaar een begrip in Nijmegen op het gebied van uniek en vernieuwend jeugdtheater. Kwatta moet blijven”, luidt de petitie die door Stijn Stevens werd geïnitieerd namens een heleboel andere bezorgde ouders van de deelnemers van het Doe Het Zelf Theater, als ook liefhebbers en bewonderaars van het werk van Kwatta.

Het publiek is in actie gekomen door een petitie te starten om Theatergroep Kwatta te redden. En de actie loopt als een trein! Er is inmiddels al meer dan 1500 keer getekend. De petitie zou mogelijk het middel kunnen zijn om Kwatta's doorstart te initiëren. De petitie is hier te vinden.

Terugblik op 20 jaar Kwatta

Artistiek directeur Josee Hussaarts houdt in de laatste maanden van Kwatta een blog bij over de betekenis van jeugdtheater in het oosten van het land, over Kwatta en het belang van kunst voor kinderen. Ze put daarbij uit een rijke, succesvolle geschiedenis. Het blog is te lezen op www.declubvandromen.nl.