Kunstluis en het plintenladdertje

De Kunstluis van Museum Het Valkhof maakt zich op voor zijn zesde interventie als luis in de pels van het museum. Hij stelt dit keer de vele en hoge plinten van het museum ter discussie. Van 6 tot en met 11 oktober transformeert hij met zijn interventie ‘Kunstluis en het plintenladdertje’ de open ruimtes tussen de plintpoten van de wanden tot miniatuur kunstetalages.

Ratjetoe

Kunstenaar Bart Drost kreeg dit jaar de taak om ‘als luis in de pels’ Museum Het Valkhof op te schudden met scherpzinnige acties van een week. Hij krijgt daarbij de vrije hand om zaken in het museum aan de tand te voelen. Soms gaan zijn interventies over de tentoonstellingen, soms ook over het gebouw. Het museum is gehuisvest in een spraakmakend modern gebouw van architect Ben van Berkel. Eerder intervenieerde de Kunstluis al bij de trappenpartij, nu stelt hij de grote variatie aan plinten in het museum ter discussie: ‘een ratjetoe’. Soms zijn de plinten dicht, soms open – en dan af en toe verdeeld in vakjes van pakweg 60 centimeter waar je doorheen kunt kijken. Soms zijn ze aaneengesloten, soms niet.

Kunst bekijken met een verrekijker

Het zou de Kunstluis niet zijn als hij die ‘onmogelijke plinten’ niet naar zijn hand zet. Tijdens de interventie worden de openingen in de plinten mini-etalages, waarin scènes met werkjes en voorwerpen komen die als inspiratiebron dienen voor zijn kunst. Daarboven lees je korte verhaaltjes over het werk. Al rollend op een kussen op wieltjes óf met verrekijker in de aanslag bekijk je de kleine tentoonstelling!

Meer informatie over de Kunstluis, zijn vorige interventies of het museum vind je op tentoonstellingen.museumhetvalkhof.nl/.
Meer informatie over Bart Drost kun je vinden op bartdrost.nl.

Dit vind je misschien ook leuk