Kunstluis alert!

Eerder dit jaar introduceerde Museum Het Valkhof de Kunstluis. Elk jaar krijg een kunstenaar, in 2020 Bart Drost, de vrijheid met korte interventies ‘als een luis in de pels’ te reageren op de collectie en/of de organisatie van het museum. Voor zijn vierde interventie (7 t/m 12 juli) wijst de Kunstluis bezoekers in originele stijl op het geldende coronabeleid!

Kunstluis 2020

Bart Drost beet dit jaar het spits af als eerste Kunstluis en kreeg van Museum Het Valkhof carte blanche om te ‘luizen’ met zeven interventies. In zijn kunst bedient hij zich van diverse materialen en technieken. Zijn kunst is niet onder één noemer te vangen. Tijdens zijn eerste interventie in maart kraakte de Kunstluis succesvol het lege prentenkabinet van het museum en bood twee collega-kunstenaars te ruimte om te exposeren. In zijn tweede interventie nam hij bezoekers online mee in een virtuele eierspeurtocht met werk uit het museumdepot. Met zijn laatste interventie vierde de Kunstluis de onafhankelijkheid en veerkracht van de beeldende kunst.

Let op!

“Tijd en omstandigheid telkens weer grote invloed blijken te hebben op de beleving van een kunstwerk en de impact die dat kunstwerk heeft”, weet Kunstluis deze keer te melden. Als in 2012 een werk van Bart Drost, de Kunstluis, door het CEAC in Xiamen wordt geweigerd vanwege het ‘subversieve en controversionele karakter’ ervan, reageert hij het met het kunstwerk mind your step: Let op je woorden!

In 2019 zet Drost mind your step op eigen initiatief en in aangepaste versie in bij sommigen als onbegaanbaar ervaren trappartijen van Museum Het Valkhof: Let op, val niet!

Van dinsdag 7 juli tot en met zondag 12 juli laat de Kunstluis in zijn vierde interventie de boodschap mind your step luidop horen door de museumzalen, gedachtig de oproep inzake het coronabeleid: Let op, houd afstand!

Reserveer je ticket

Ervaar de vierde interventie ‘Kunstluis alert’ in Museum Het Valkhof. Vergeet niet vooraf online je museumticket te reserveren. De data van de resterende drie interventies zullen kort voor actie te vinden zijn op de site van Museum Het Valkhof.

 

Dit vind je misschien ook leuk