Kunstenaar Bart Drost tovert LangeHezel46 om in een levensgrote kijkdoos

De expositie genaamd ‘van oud en nieuw en jong en oud’ van Bart Drost bestaat uit kleurrijke bitumenschilderingen. Neem een kijkje door het raam of stap vanaf 14 januari de levensgrote kijkdoos binnen om Drost's kunst van dichtbij te bewonderen in LangeHezel46. Van 14 januari t/m 5 februari 2023 op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00u zijn de deuren geopend. 

De beeldend kunstenaar heeft gebruik gemaakt van bitumenpapier en hierop zijn kleurrijke 'gasten' afgebeeld. Deze zorgen voor een warm welkom in de ruimte en creëren een opgewekte sfeer. De schilderingen waren in 1989 ook al te bewonderen, maar zijn nieuw voor wie ze nog niet eerder zag. Vanuit de oude winkelstraat kan je de vrolijk gekleurde kunstwerken alvast in de etalage bekijken.

Over Bart Drost

Drost studeerde in 1983 af aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam. In de expositie ‘van oud en nieuw en jong en oud’ toont hij zowel grote als kleinere werken die lange tijd niet tentoongesteld werden. “Mijn kunst verkeert graag onder de mensen”, aldus Bart Drost.

LangeHezel46 - Ruimte voor Kunst - is gevestigd aan Lange Hezelstraat 46 in Nijmegen. Voor deze expositie geopend van 14 januari t/m 5 februari 2023 op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00u. Voor meer informatie en actuele agenda zie www.langehezel46.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…