Kom tot bezinning in het paradijs van de Kunstluis!

De door Museum Het Valkhof aangestelde Kunstluis keert van 14 t/m 19 juni terug met een zesde interventie: paradijs. Kunstenaar Elvira Duives tovert een hoekje van het museum om tot een paradijselijk oord op miniformaat. Kom naar de galerij in het museum en geniet van rust, bezinning of een goed gesprek.

Een klein sereen fantasieoord

De in 2021 aangestelde Kunstluis Elvira Duives heeft al vijf uiteenlopende interventies achter de rug. De eindstreep is bijna in zicht, maar dat mag de pret niet drukken. Voorheen heeft de Kunstluis zowel verrassende als vertrouwde plekken uitgekozen voor haar interventies. Van een museumclub bij de museumtoiletten tot aan een eerbetoon aan de Loden Lady bij de archeologische topvondsten. Opvallend is dat ze nooit is komen luizen op de galerij, volgens de Kunstluis de mooiste en lichtste plek van het museum. Tijd om daar verandering in te brengen!

De galerij is dé uitgewezen plek waar men tot rust kan komen. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij de Kunstluis en bracht haar op een idee. Tussen de lijnen tape die ten tijde van de pandemie door kunstenaar Egbert Scheffer (Egbert.EGD) zijn aangebracht op de vloeren van de galerij ontspruit straks een kleurrijk paradijs van ongeveer 1,5 bij 2 meter, met de Kunstluis als schepper. Omlijst door aquariumflora staan in dit fantasieoord miniaturen van stoelen en bedden. Een teken van troost en voor bezoekers een moment van beschouwing of juist voor ontmoeting. Oftewel: een plek voor bezinning.

Wil je graag bijkomen in een oase van rust? Bezoek paradijs van 14 t/m 19 juni.

Dit vind je misschien ook leuk...