'Pig Brother’ van Nijmeegse filmmaker in première in de Verenigde Staten en Duitsland

De nieuwe korte film ‘Pig Brother’ van de cineasten Harko Wubs en Stefan Demming zal aanstaand weekend in wereldpremière gaan tijdens het CineSol Filmfestival in Harlingen, Texas (Verenigde Staten) dat op 3 en 4 december plaatsvindt. Tegelijkertijd organiseren de makers Zaterdag 3 december een lokale première in de kunstgalerie AkA Weseke (Duitsland).     

Over Pig Brother

De korte film ‘Pig Brother’ gaat over vijf varkens uit de bio industrie die uitverkoren zijn om in het Pig Brother huis te mogen leven. De publieksfavoriet blijft in leven, de anderen gaan alsnog naar het slachthuis. De makers vragen op deze manier aandacht voor het feit dat er tientallen miljoenen varkens in Nederland en Duitsland leven, maar in het openbare leven nooit eentje te zien is (behalve in vrachtwagens op de snelweg). De makers zetten deze dieren daarom in het hart van de aandacht, waardoor de merkwaardige relatie tussen mens en natuur voelbaar wordt.  

Film kijken bij de boer

Het CineSol Filmfestival in Texas is een showcase voor onafhankelijke filmmakers. De film zelf kwam tot stand dankzij het grensoverschrijdend EUregio project taNDem (Interreg) waarbij kunstenaars aan weerszijden van de Duitse grens worden gestimuleerd om samen te werken. In de zoektocht van de makers naar de ideale plek voor de ‘Pig Brother studio’ kwamen ze terecht bij een biologische varkensboer in het Duitse Weseke. In dit dorp zal dan ook de lokale première gehouden worden, tegelijkertijd met het filmfestival in Texas. Na afloop vertonen de makers enkele andere korte films van hun hand en zullen ze platen draaien en wellicht wat live muziek maken.

Binnenkort zal de film ook in Nijmegen te zien zijn, de stad waar de cineast Harko Wubs kantoor houdt. Dit zal worden aangekondigd op de website www.harkoh.nl

Dit vind je misschien ook leuk...